En pastarätt för god att undanhålla

Jag har inte hunnit blogga i den takt jag önskar och som jag strävar efter. Men eftersom jag lagade till en sådan god maträtt till middag i söndags känns det dumt att undanhålla er detta tips/recept. En enkel räksås som jag serverade med färsk ostfylld tortellini. Mycket gott i all sin enkelhet och gick på ett kick att laga till. För att ytterligare höja rätten, varför inte riva över färskriven parmesanost?!

Räksås utmärkt till pasta, 4 port

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 röd paprika – jag uteslöt denna då Gustaf vanligen inte gillar synliga grönsaker i maten
1 burk crème fraiche gourmet saffran tomat
400 g skalade stora räkor
salt och peppar

Hacka lök, vitlök och paprika. Fräs i smör tills löken svettas. Häll på smaksatt creme fraiche. Låt koka ihop ett par minuter. Häll ned räkorna och låt bli varmt. Smaka av med salt och peppar. Servera till god, gärna färsk, pasta.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *