Surströmmingsskiva i år igen
När vi är i Östersund ser ” vi” alltid till att ära surströmmning med Mattias familj. Det hör liksom till. Och vet ni, det blev surströmmningsskiva i år igen. Nytt märke på surströmmningsburkarna men i övrigt same same. Samma gamla servetter med nubbevisor, samma tillbehör (bland annat potatis, röd och gul lök, ost, messmör, tomat, smör och tunnbröd), nubbe och öl.
Själv är jag inte stormförtjust i surströmmning och äter hellre annat, men med samma tillbehör. Vill ju inte vara till besvär. I år blev det ugnsbakad lax istället för surisen. Fisk som fisk liksom. Men självklart åt jag lite grann av en surströmmingsstut. Resten fick min kära make. Helt okej, men inget jubel från mig direkt. Har ni inte testat surströmming ännu så gör det. Låt er inte skrämmas av doften. Det smakar i alla fall inte som det luktar.
Senaste kommentarer