Kyckling- och nudelwok
Det finns många bra halvfabrikat att köpa i affären. Ett exempel tycker jag är påsar med frysta wokgrönsaker. Det finns många olika varianter (för många?!) och man kan välja sort beroende på humör och tillbehör. Bara att steka på kött/kyckling/fisk/vegetariskt och du har din wok klar på nolltid. Har man gott om tid skulle man kunna göra sina egna påsar med wokgrönsaker och frysa in (finns bra återförslutningsbara påsar att köpa i de flesta mataffärer). Perfekt om man har grönsaker och rotfrukter som börjar bli gamla i kylen.
Ikväll lagade jag till en riktigt god kycklingwok. Tyvärr hade jag varken köpta eller hemgjoda wokgrönsaker att tillgå i frysen. Det blev till att strimla grönsaker tagna direkt från kylen. Pilligt och ganska tidskrävande men gott och fräscht blir resultatet. Grönsakerna blev broccoli, vitkål, morot, röd paprika, gul lök och vitlök. Kycklingen var extrafin färdigstrimlad kycklingbröstfilé paneng red curry-marinerad från Guldfågeln. Woken kompletterades med nudlar och toppades med några nötter.
Senaste kommentarer