Kyckling- och nudelwok

Det finns många bra halvfabrikat att köpa i affären. Ett exempel tycker jag är påsar med frysta wokgrönsaker. Det finns många olika varianter (för många?!) och man kan välja sort beroende på humör och tillbehör. Bara att steka på kött/kyckling/fisk/vegetariskt och du har din wok klar på nolltid. Har man gott om tid skulle man kunna göra sina egna påsar med wokgrönsaker och frysa in (finns bra återförslutningsbara påsar att köpa i de flesta mataffärer). Perfekt om man har grönsaker och rotfrukter som börjar bli gamla i kylen.

Ikväll lagade jag till en riktigt god kycklingwok. Tyvärr hade jag varken köpta eller hemgjoda wokgrönsaker att tillgå i frysen. Det blev till att strimla grönsaker tagna direkt från kylen. Pilligt och ganska tidskrävande men gott och fräscht blir resultatet. Grönsakerna blev broccoli, vitkål, morot, röd paprika, gul lök och vitlök. Kycklingen var extrafin färdigstrimlad kycklingbröstfilé paneng red curry-marinerad från Guldfågeln. Woken kompletterades med nudlar och toppades med några nötter.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *