En produkt – flera användningsområden
Något jag aldrig köper som helfabrikat från affär är pesto. Jag har köpt färdiga burkar några gånger men varit så besviken. De har alla smakat BLÄÄÄÄÄ… Jag gör numera alltid min egen. Hur enkelt som helst. Bara att köpa hem ingredienser av hög kvalitet, ta fram den där mixern du sällan använder, ner med alla ingredienser och mixa. Klart! 5 minuter max tar det och resultatet blir gudomligt!
Pesto kan man ha till mycket. Som häromdagen använde jag pesto som topping på lax, som ”dressing” i tex en kycklingsallad, i paj etc etc.
Man kan självklart också göra pesto på många olika sätt och variera innehållet. Det finns dessutom både grön och röd pesto (finns det andra färger också?).
Kvällens middag blev pasta med pesto, lufttorkad skinka, keso, riven parmesan och grönsaker. Pesto när den är som bäst. MUMS! Slukade två stora portioner!
Hemmagjord pesto
Pesto ca 4 dl (håller ca 1 vecka i kylskåp)
50 g pinjenötter
3 vitlöksklyftor
1 tsk salt
1 kruka färsk basilika
2½ dl olivolja
ca 200 g parmesanost i små bitar
en skvätt vatten
Rosta pinjenötterna. Låt svalna. Mixa sedan ihop alla ingredienserna och även pinjenötterna till en slät pesto.
Senaste kommentarer