En produkt – flera användningsområden

Något jag aldrig köper som helfabrikat från affär är pesto. Jag har köpt färdiga burkar några gånger men varit så besviken. De har alla smakat BLÄÄÄÄÄ… Jag gör numera alltid min egen. Hur enkelt som helst. Bara att köpa hem ingredienser av hög kvalitet, ta fram den där mixern du sällan använder, ner med alla ingredienser och mixa. Klart! 5 minuter max tar det och resultatet blir gudomligt!

Pesto kan man ha till mycket. Som häromdagen använde jag pesto som topping på lax, som ”dressing” i tex en kycklingsallad, i paj etc etc.

Man kan självklart också göra pesto på många olika sätt och variera innehållet. Det finns dessutom både grön och röd pesto (finns det andra färger också?).

Kvällens middag blev pasta med pesto, lufttorkad skinka, keso, riven parmesan och grönsaker. Pesto när den är som bäst. MUMS! Slukade två stora portioner!

Hemmagjord pesto

Pesto ca 4 dl (håller ca 1 vecka i kylskåp)

50 g pinjenötter
3 vitlöksklyftor
1 tsk salt
1 kruka färsk basilika
2½ dl olivolja
ca 200 g parmesanost i små bitar
en skvätt vatten

Rosta pinjenötterna. Låt svalna. Mixa sedan ihop alla ingredienserna och även pinjenötterna till en slät pesto.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *