Enkelt och mycket poppis med tacos
Att komma på vad man ska äta till middag hemma är inte lätt. Att komma på vad man ska äta på båten är inte mycket lättare. Vi har ett minimalt frysfack och ont om plats i kylarna. Köksutrustningen med två gasplattor, gasugn och grill är inte direkt lika bra som det man har hemma och begränsar vad man kan och vill laga. En rätt som vi aldrig har lagat ombord förut men som vi lagade till två gånger under semesterresan var tacos. Genialt! Enkelt och mycket poppis!
Den färskvara som behövs är köttfärs, riven ost och gräddfil. Ost har i alla fall vi alltid ombord då vi använder ost som smörgåspålägg. Tacobröd, tacoskal, tacokrydda och tacosås kan förvaras i skafferi och grönsaker av något slag har vi alltid förvarat i durken.
Otroligt enkelt att laga till. Bara att steka köttfärs med tacokrydda, eventuellt värma bröden och skära grönsaker. Klart! Till våra tacos serverade jag tacofärs, riven ost, gräddfil, tacosås, isbergssallad, tomat, gurka, paprika, hackad lök, majs och hemgjord guacamole (avokado+gräddfil+riven vitlök+salt, allt efter eget tycke och smak).
Sååå gott!
Senaste kommentarer