Enkelt och mycket poppis med tacos

Enkelt och mycket poppis med tacos.Tacos är enkelt och mycket poppis!

Enkelt och mycket poppis med tacos.

Att komma på vad man ska äta till middag hemma är inte lätt. Att komma på vad man ska äta på båten är inte mycket lättare. Vi har ett minimalt frysfack och ont om plats i kylarna. Köksutrustningen med två gasplattor, gasugn och grill är inte direkt lika bra som det man har hemma och begränsar vad man kan och vill laga. En rätt som vi aldrig har lagat ombord förut men som vi lagade till två gånger under semesterresan var tacos. Genialt! Enkelt och mycket poppis!

Filippa och jag lagar mat med närodlade ekogrönsaker.

Filippa och jag lagar mat med närodlade ekogrönsaker.

Det enda jobbiga momentet är att steka tacofärsen. Och det är inte ens jobbigt!

Det enda jobbiga momentet är att steka tacofärsen. Och det är inte ens jobbigt!

Den färskvara som behövs är köttfärs, riven ost och gräddfil. Ost har i alla fall vi alltid ombord då vi använder ost som smörgåspålägg. Tacobröd, tacoskal, tacokrydda och tacosås kan förvaras i skafferi och grönsaker av något slag har vi alltid förvarat i durken.

Det finns inget rätt eller fel hur tacos ska ätas!

Det finns inget rätt eller fel hur tacos ska ätas!

Otroligt enkelt att laga till. Bara att steka köttfärs med tacokrydda, eventuellt värma bröden och skära grönsaker. Klart! Till våra tacos serverade jag tacofärs, riven ost, gräddfil, tacosås, isbergssallad, tomat, gurka, paprika, hackad lök, majs och hemgjord guacamole (avokado+gräddfil+riven vitlök+salt, allt efter eget tycke och smak).

Sååå gott!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.