Den årliga surströmmingstraditionen

 Varje år när vi är hos svärföräldrarna i Östersund går den årliga  surströmmingsskivan av stapeln. Självklart även i år. Jag själv är inte särskilt förtjust i denna jästa delikatess. Jag smakar lite varje år men nej, det är ingen favorit. Det smakar inte som det luktar men så gott är det inte. Båda barnen, och Mattias såklart, gillar surströmming och äter det. Jag äter alla tillbehör men ersätter strömmingen med lax, kyckling eller liknande. I år blev det ugnsbakad lax.

Enligt tradition serverades ikväll nubbe, öl, mjukt och hårt tunnbröd, surströmming (lax), kokt potatis, gul lök, röd lök, tomat, messmör och ost. Av detta gör man stutar (rullar), allt efter eget smak och tycke. Alltid mycket gott och trevligt och ett härligt sätt att umgås med nära och kära!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *