Färdiga kryddblandningar

När vi var i Thailand senast köpte jag hem en hel massa olika kryddblandningar. Bland annat för Chicken Satay, Phad Thai och Fried Rice. Just kryddningen tycker jag kan vara svår att få till när jag lagar Thaimat. Ofta krävs det mängder med olika ingredienser för att få till rätternas unika goda smaker och då kan färdiga kryddblandningar direktimporterade från landet i fråga vara toppen att ha hemma på lut.

Kvällens middag blev Chicken Satay och den gjorde jag med hjälp av en färdig kryddmix. Påsen bestod av två delar, en kryddblandning för marinad av kycklingen och en för jordnötssåsen. Båda skulle blandas med kokosmjölk (totalt behövdes en burk kokosmjölk). Enkelt att tillaga och det blev verkligen hur gott som helst. Smakade precis som om maten hade tillagats av en Thailändsk kock och inte av mig! Högsta betyg!

Kycklingen och såsen serverades med ris och broccoli.

Det blev mat över och inte mig emot. Imorgon kväll blir det rester till middag. Det finns en del småslattar av senaste veckans middagar i kyl och frys. Perfekt! Skönt att slippa laga mat varenda dag.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *