Flintastek mitt i vintern
Som jag skrivit tidigare, vi håller på att äta ur frysen hemma. Nu har vi snart nått ner till botten, och långt där nere hittade jag en flintastek. Vi tillagade den i ugnen. Jag använde mig av varmluftsugn ca 20 min på 200 grader. Samtidigt gjorde jag ugnsrostade grönsaker. Två stora morötter, en liten kålrot och 8 kokta potatisar, alla delade i flyftor och skivor. Jag började med att skära morötter och kålroten, hällde över olivolja, salt, peppar och timjan och rörde om. In i varmluftsugnen 200 grader i 20 min. Efter 20 min la jag in den redan kokta potatisen, hällde på lite mer olja och kryddade igen med salt, peppar och paprikapulver. Sen lät jag det stå inne 20 min till samtidigt som jag tillagade flintasteken. Till maten hade vi olika färdiga grillsåser, keso och jag hade även rödkålssallad. Det var väldigt gott och lite lustig känsla att äta flintastek mitt i vintern.
Förresten var det någon som berättade för mig att flintastek görs av överbliven julskinka som tillverkaren kryddar på för att det ska se och smaka okej. Det låter inte bra… Jag kommer nog skippa flintasteken till sommaren och bara satsa på kvalitetskött när vi ska grilla kött.
Senaste kommentarer