Flintastek mitt i vintern

Flintastek

Flintastek

Som jag skrivit tidigare, vi håller på att äta ur frysen hemma. Nu har vi snart nått ner till botten, och långt där nere hittade jag en flintastek. Vi tillagade den i ugnen. Jag använde mig av varmluftsugn ca 20 min på 200 grader. Samtidigt gjorde jag ugnsrostade grönsaker. Två stora morötter, en liten kålrot och 8 kokta potatisar, alla delade i flyftor och skivor. Jag började med att skära morötter och kålroten, hällde över olivolja, salt, peppar och timjan och rörde om. In i varmluftsugnen 200 grader i 20 min. Efter 20 min la jag in den redan kokta potatisen, hällde på lite mer olja och kryddade igen med salt, peppar och paprikapulver. Sen lät jag det stå inne 20 min till samtidigt som jag tillagade flintasteken. Till maten hade vi olika färdiga grillsåser, keso och jag hade även rödkålssallad. Det var väldigt gott och lite lustig känsla att äta flintastek mitt i vintern.

Förresten var det någon som berättade för mig att flintastek görs av överbliven julskinka som tillverkaren kryddar på för att det ska se och smaka okej. Det låter inte bra… Jag kommer nog skippa flintasteken till sommaren och bara satsa på kvalitetskött när vi ska grilla kött.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *