Flygande Jakob i Crock-Pot
En av familjens favorit rätter är Flygande Jakob. Det är en riktigt god gammal klassiker som har stått sig genom åren. Förutom att den är god är den ett perfekt sätt att ta tillvara rester. Överbliven kyckling, mogna bananer, bacon, en skvätt grädde och kryddor. Har man inga kycklingrester kan man grilla en hel själv eller köpa en färdiggrillad i närmaste affär. I helgen ville jag testa att laga till klassikern i min Crock-Pot. Dagens lunch blev därför Flygande Jakob i Crock-Pot.
Jag använde kycklingbacon istället för vanligt bacon och minskade mängden grädde till 2 dl. Vill man ha mer såsigt tycker jag man ska ta den i receptet angivna mängden. Jag fick verkligen perfekt resultat. Så mör och välsmakande kyckling får man sällan vid tillagning i ugn och alla ingående smaker lyftes fram på ett djupare, mer smakrikt sätt. Toppa med jordnötter och servera med nykokt ris. Njut!
Flygande Jakob, 4 port
1 grillad kyckling
2 skivade bananer
3 dl grädde
1/2 dl chilisås
1 msk curry
peppar
1 paket bacon
jordnötter
ris
Bena ut en grillad kyckling och lägg i botten på din Crock-Pot. Stek bacon och strössla över kycklingen. Skiva banan och lägg på. Blanda ihop grädde, chilisås och kryddor och häll över kycklingen. Kör 3 timmar på hög effekt. Servera med jordnötter och ris.
Hej. Kan man ha råa kycklingfiléer o köra längre tid?
Hmmm… Har aldrig testat. Kanske om man kör kycklingen rå först, häller bort ev vätska som kommit från kycklingen och lägger i övriga ingredienser när den börjar bli halvklar?
I en kokbok stod det att man skulle vispa grädden. Aldrig gjort flygande Jakob i ugnen ens så blir lite konfunderad angående det
Det behöver man inte. Jag gör det aldrig! Kram, Jessica