Flygande Jakob i Crock-Pot

En av familjens favorit rätter är Flygande Jakob. Det är en riktigt god gammal klassiker som har stått sig genom åren. Förutom att den är god är den ett perfekt sätt att ta tillvara rester. Överbliven kyckling, mogna bananer, bacon, en skvätt grädde och kryddor. Har man inga kycklingrester kan man grilla en hel själv eller köpa en färdiggrillad i närmaste affär. I helgen ville jag testa att laga till klassikern i min Crock-Pot. Dagens lunch blev därför Flygande Jakob i Crock-Pot.

Ingredienser till en Flygande Jakob.

Ingredienser till en Flygande Jakob.

I med kyckling, bacon och banan.

I med kyckling, bacon och banan.

Häll över grädde och kryddor.

Häll över grädde och kryddor.

Crock-Pot har som vanligt levererat underbar, välsmakande mat.

Crock-Pot har som vanligt levererat underbar, välsmakande mat.

Jag använde kycklingbacon istället för vanligt bacon och minskade mängden grädde till 2 dl. Vill man ha mer såsigt tycker jag man ska ta den i receptet angivna mängden. Jag fick verkligen perfekt resultat. Så mör och välsmakande kyckling får man sällan vid tillagning i ugn och alla ingående smaker lyftes fram på ett djupare, mer smakrikt sätt. Toppa med jordnötter och servera med nykokt ris. Njut!

Flygande Jakob i Crock-Pot

Flygande Jakob i Crock-Pot

Flygande Jakob, 4 port

1 grillad kyckling
2 skivade bananer
3 dl grädde
1/2 dl chilisås
1 msk curry
peppar
1 paket bacon
jordnötter
ris

Bena ut en grillad kyckling och lägg i botten på din Crock-Pot. Stek bacon och strössla över kycklingen. Skiva banan och lägg på. Blanda ihop grädde, chilisås och kryddor och häll över kycklingen. Kör 3 timmar på hög effekt. Servera med jordnötter och ris.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

4 svar

 1. Helena Fasth skriver:

  Hej. Kan man ha råa kycklingfiléer o köra längre tid?

 2. Jessica Sundberg skriver:

  Hmmm… Har aldrig testat. Kanske om man kör kycklingen rå först, häller bort ev vätska som kommit från kycklingen och lägger i övriga ingredienser när den börjar bli halvklar?

 3. Elin skriver:

  I en kokbok stod det att man skulle vispa grädden. Aldrig gjort flygande Jakob i ugnen ens så blir lite konfunderad angående det

 4. Jessica Sundberg skriver:

  Det behöver man inte. Jag gör det aldrig! Kram, Jessica

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *