Hälften grönt i korven
Det råder en stark vegotrend i Sverige och stora delar av västvärlden. Vi vill äta mer vegetariskt och mer grönsaker. Både av hälsoskäl och av klimatskäl. Nu har den gröna trenden även spridit sig till vår kära vän korven. På Korvakademins pressträff inför Korvfestivalen som pågår 12-13 mars i Stockholm fick jag reda på att Garant i dagarna lanserar sina nya så kallade 50/50-korv. En ekologisk korv som till hälften består av svenskt ekologiskt kött och till hälften vegetabiliska råvaror som exempelvis mungbönor, kikärter, bovete och korngryn.
Garants nya 50/50-korv är kokt och sedan rökt. Den kommer i smakerna Ekologisk mungbönskorv och Ekologisk korngrynskorv. Korngrynskorven är gjord med enbart svenska råvaror. Tidigare har hög kötthalt i korv marknadsförts som hög kvalitet. Detta beror på att korv med lägre kötthalt hittills har inneburit lågpriskorvar med trista tillsatser. Men nu kommer korvarna med hög kvalitet och låg kötthalt där alla råvaror håller hög kvalitet.
Jag försöker äta mer grönt och vegetariskt och älskar korv så jag välkomnar denna utveckling. Korvarna ligger nu och väntar i mitt kylskåp. Ska bli mycket spännande att testa. Jag håller redan på att fundera ut en god maträtt där korven ska ingå. Fortsättning följer!
Vilket smart sätt att få in mer grönt i maten! Jag ser fram emot att höra hur den smakade 🙂