Frukostföreläsning om ekologisk hudvård

Frukostföreläsning om ekologisk hudvård

Frukostföreläsning om ekologisk hudvård

Att handla mer grönt, ekologiskt, fairtrade och närproducerat blir allt viktigare för mig. Inte bara vad gäller kost utan även skönhet och hälsa. Just vad gäller skönhetsprodukter har jag tidigare inte reflekterat över vad jag använt. Men faktum är att vissa produkter kan vara farliga och innehålla giftiga produkter som kan vara dåligt för din hud. Det är därför viktigt att man har koll på vad som är farligt och vilka produkter som man ska använda. I veckan var jag hos Röhnisch på en frukostföreläsning om ekologisk hudvård. Den som höll i föreläsningen var Emma Bergqvist, inspiratör och produktexpert på Weleda som  är marknadsledande inom ekologisk hudvård. Jag lärde mig en hel del och många tankar väcktes.

Paraben som är en grupp av kemikalier som är vanligt förekommande i  produkter. De har kopplats ihop med cancersjukdomar likväl som östrogena effekter. Ftalater hjälper hudvårdsprodukterna att absorberas in i huden. Det är klassat som ett cancerframkallande ämne. Många produkter är fulla med syntetiska ämnen som är baserat på petroleum. Genom att applicera det på huden kan man drabbas av anemi, njurförfall och nervskador på hjärnan och ryggmärgen. Konstgjorda dofter görs av petroleum eller kol som kan resultera i irritationer på huden. Sodium lauryl är ett av de mest använda medlen i schampoo. Detta är ett ämne som främst används för att få bort fett på bilar och det har en uttorkande effekt på huden. Ja, ni hör. Exemplen kan radas efter varandra. Enligt Emma klarar vi oss egentligen alldeles utmärkt med en helt vanlig olja. Inget mer.

Härliga naturliga och ekologiska produkter från Weleda

Härliga naturliga och ekologiska produkter från Weleda

Även om en olja skulle räcka bra är vi många som vill ”unna” oss härliga, lyxiga skönhetsprodukter. Satsa då på ekologisk hudvård. Fördelarna med ekologisk hudvård är att innehållet i produkterna kommer från växtriket och kan ge näring åt huden. Med naturligt innehåll kan huden få hjälp i att reglera och aktivera de egna processerna i huden vilket ger en sund och frisk hud. Jag är övertygad. No more words needed. Stora frågan är bara om min plånbok håller med, men jag kommer garanterat tänka till innan jag köper produkter framöver. Jag vill att jag och familjen ska må bra både på in- och utsidan.

Dyr men snygg shopping på Röhnisch

Dyr men snygg shopping på Röhnisch

Förutom intressant föreläsning bjöds vi på god frukost och en liten goodiebag med Weleda-produkter. Jag passade även på att shoppa träningskläder. Det kan man aldrig få för mycket av!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *