Förbättringar på vår Forbina

Nu när sommaren är här så njuter vi verkligen av båtlivet. Vi är jättenöjda med båten men visst finns det alltid saker man vill förbättra eller göra annorlunda. Så i år har det precis som tidigare år blivit en del förbättringar på vår Forbina (9000).

För att få mer bänkutrymme i köket har vi tillverkat en iläggsskiva till diskhon. Den kan också användas som skärbräda vilket verkligen är smidigt. Om någon har kvar original diskho och vill göra en egen så är hörnradien 7 cm, och en 2 cm fals på undersidan passar bra.

Skärbräda
Skärbräda
Skärbräda


Skärbräda – fräst fals på undersidan som är 2 cm djup

Var man ska förvara alla skor har länge varit ett bekymmer på båten. Vi är en familj på fyra och det blir en hel del skor som slängs här och var (igenkänning någon?!). För att komma till rätta med detta har vi gjort en måttanpassad skohylla som passar under soffan. Skohyllan är utdragbar men ihopdragen är den gjord för fyra skor och anpassad till mattans bredd.

Skohylla
Skohylla
Skohylla - utdragbar
Skohylla – utdragbar för sex par skor

Vi har också beställt nya mattor att ha i båten. Likadana (Baltic 974) överallt för att få det snyggt och enhetligt. Jätteskönt att slippa kalla golv tidig och sen säsong. Mattorna mallade vi och och beställde av Stockholms Mattlangett. Kanske beställer vi några fler till nästa säsong men samtidigt gillar vi teakgolvet och vill inte täcka in allt med mattor.

Nya mattor
Nya mattor
Nya mattor
Nya mattor
Nya mattor
Nya mattor

I slutet av förra säsongen köpte vi en till solcell. Nu har vi en fast på 100W och två bärbara på 200W. Vi har valt bärbara dels för att det är bra att kunna flytta dom beroende på i vilket väderstreck man ligger, dels för att det finns begränsat med utrymme där vi vill ha fast monterade solceller.

Jag vill sist men inte minst vara tydlig med att ”vi” i texten ovan mer eller mindre är min man. Det är han som tycker att det är kul att fixa och trixa med båten. Han är dessutom väldigt kunnig och skicklig och det han inte kan ser han till att lära sig (eller köpa) så att allt med båtlivet flyter på. Själv står jag för det mesta av matlagning och matplanering. Jepp, vi kör klassiska könsroller, haha! Nu hoppas vi på att båtsäsongen 2021 blir lika fin som 2020 och 2019.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *