Sedani rigati i krämig tomatsås med mozzarella och basilika

Segerbild från Vårruset (alla är ju segrare som genomfört loppet)!
Segerbild från Vårruset (alla är ju segrare som genomfört loppet)!

Min träning har sedan Corona bröt ut och jag och maken bestämde oss för att skippa gymmet fram till vaccinering, mest bestått av löpträning. Jag springer utan krav och prestationsmål, enbart för att jag tycker det är skönt, meditativt och ganska kul. Jag mår inte bra av att mäta mig med andra och är därför ingen som gillar att springa lopp, men nu med alla virtuella lopp som ploppat upp har det blivit en hel del av den varan. Mest för att man i anmälningsavgiften har fått något jag ändå tänkt köpa, som träningskläder och träningsredskap. Win win liksom. Ett av de virtuella lopp jag sprang i år var Vårruset. En goodiebag till alla som sprang, hur generöst?! Alla som anmälde sig som lag på minst 6 personer fick dessutom en picknick-kasse med ingredienser till en smakrik och värmande pastarätt, Sedani rigati i krämig tomatsås med mozzarella och basilika.

Det här kan vara bland det enklaste att tillaga, men också bland det godaste i pastaväg. Fantastiskt krämig och smakfull pastarätt som får dig att åka till Italien och tillbaks under middagen när ni äter. Påminner en hel del om min gnocchi-rätt men betydligt kortare tillagningstid. Ni måste testa, receptet kommer här! Vi tyckte det var lite snålt tilltaget med en mozarella. Ta två istället, vettja! Mycket ost är aldrig fel!

Sedani rigati i krämig tomatsås med mozzarella och basilik
Sedani rigati i krämig tomatsås med mozzarella och basilika

Sedani rigati i krämig tomatsås med mozzarella och basilika, 4 port

400 g pastasås med basilika
500 g Pasta Sedani Rigati (andra pastasorter går lika bra)
125 g mozarella (ta gärna två! )
100 g parmesanost

Koka pastan i ordentligt saltat vatten enligt anvisningarna på paketet. Slå ut vattnet. Koka upp tomatsåsen i en stekpanna med lite olivolja plus salt och peppar. Riv 125 g mozzarella i mindre bitar och rör ned i såsen under omrörning, Se till att osten smälter in i såsen ordentligt. Tillsätt pastan och rör om så att pastan blandar sig fint med såsen. Servera på fina tallrikar, riv rikligt med parmesan över och servera. Toppa med basilikablad och några drag med pepparkvarnen.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *