Lövbiffsspett och grillade tunnbrödsrullar
Jag är alltid på jakt efter goda maträtter. Känns som att man sitter med trumfkort på hand när man hittar en ny maträtt att bjuda nära och kära middagsgäster på. Ugnsbakad kyckling i god sås har lagats många gånger och kallas i närmaste kretsen för Jessicas kyckling. Chicken satay är också gott. En köttbit med crushed potatoes/hasselbackspotatis är heller aldrig fel att bjuda på. I helgen testade jag att göra lövbiffspett och grillade tunnbrödsrullar jag tror kan bli en ny favorit.
Marinerad lövbiff som träs på spett och bara behöver grillas 2-3 minuter per sida. Så smidigt! Och gott! Marinaden ger en riktigt god smak och i och med att köttet är trätt på pinnen som ett dragspel blir det inte torrt och segt utan saftigt och smakrikt. En riktig hit!
I receptet jag hittade hos Victoria på Matplatsen serverades grillade tunnbrödsrullar/drömrullar till köttet. Ett roligt sätt att servera potatis på. Smakade helt okej men vi kommer nog inte att göra dessa igen. Jag rekommenderar istället mina frasiga potatisbakelser eller crushed potatoes eller hasselback.
Vi kommer garanterat laga till detta igen, på ett eller annat sätt. Och gänget, testa ni med!
Grillade lövbiffspett, 4 port
600 g lövbiff
3 msk japansk soja
3 msk sweet chilisås
1.5 msk olja3
3/4 tsk sesamolja
salt och svartpeppar
Skär varje lövbiff i långa strimlor på längden, ca 2-3 per skiva. Blanda samman marinaden och lägg ner köttet. Marinera minst 30 min (men gärna några timmar). Trä sedan upp köttet som ett dragspel på blötlagda spett.
Grilla dem 2-3 min per sida.
Grillade drömrullar, 4 rullar
4 st mjuka tunnbröd
10-12 kokta kalla potatisar (fast sort)
2 dl riven västerbottenost
1 pressad vitlöksklyfta
2 dl creme fraiche
1 rejäl näve ruccola
salt och peppar
Pressa den kalla potatisen och blanda med resten av ingredienserna. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Bred röran på bröden (spar en bit på slutet) och rulla ihop dem som rulltårtor. Rulla in dem i folie. Grilla dem på grillen ca 10-15 min, vänd dem då och då så de får grillyta runt om. Låt svalna något och dela rullarna på mitten.
Senaste kommentarer