Skärgårdssommar 2019

Skärgårdssommar 2019

Skärgårdssommar 2019

Så var det dags att summera vår Skärgårdssommar 2019. Nästan tre veckor var vi ute till havs. Inga missöden, i princip inget bråk och tjafs, underbara hamnar, god mat och dryck och strålande väder. En semester att minnas och se tillbaka på med värme i kroppen!

Kvällsfiske!

Kvällsfiske!

Vi kom iväg lite senare än vi hade räknat med då Stäketbron hade fastnat i stängt läge. Inget ont som inte har något gott med sig. Det förde nämligen med sig att Wasahamnen som var fullbelagd fick bytas ut mot gästhamn Navis som var minst lika bra. Blev ett stopp där både på ut- och hemresan.

Man ska vara medveten att man ligger fender mot fender.

Man ska vara medveten att man ligger fender mot fender.

Färden tog oss sedan vidare mot tre utvalda favoriter från förra året. Naturhamn Gällnö, naturhamn Norrgårdsön/krokholmsviken och gästhamn Paradisviken. Hamnarna planerades delvis utifrån väderprognosen och att lägga till i gästhamn när regnet öste ner var ett riktigt lyckodrag. Så skönt att slippa hala klippor och blött gräs och istället ha tillgång till faciliteter och el. Rekommenderas!

Dags för cykelutflykt.

Dags för cykelutflykt.

Ytterligare två gästhamnar följde efter Paradisviken. Gästhamn Kyrkviken på Möja och gästhamn Telegrafholmen vid Sandhamn. Perfekta destinationer när stillasittandet som ofta följer med båtlivet börjar gå en på nerverna och man vill ha riktiga vägar, restauranger, affärer och mer liv och rörelse. Våra mat- och dryckesförråd behövde fyllas på och underbart att ha möjlighet att på Telegrafholmen tvätta upp kläder, lakan och handdukar efter ett par veckor till sjöss.

Vackert med sina karga klippor!

Vackert med sina karga klippor!

Visst finns det fördelar med bekvämligheter men inget slår den mer äkta Skärgårdsupplevelsen. Naturhamn Hallskär, naturhamn Grönskärsfladen och naturhamn Skogskär bjöd verkligen på detta. Min favorit blev Grönskärsfladen med sin vackra natur, möjlighet att ströva runt och rika djurliv. Hallskär, älskat av så många, gillade jag inte alls. Jag avskydde de branta klipporna och känslan av att man borde vara en bergsget för att ta sig fram. Visst var det vackert, men det uppvägde inte den ständiga oron över att halka eller trilla i.

Underbart kvällsdopp!

Underbart kvällsdopp!

Naturhamn Napoleonviken

Naturhamn Napoleonviken

Den sista hamnen innan Navis blev gästhamn Napoleonviken. Här blev jag helt betagen av den vackra viken. Kvällsdoppet i det varma, sköna vattnet när solen började gå ner. Simturen på morgonen över till andra sidan. Tillsammans alla fyra. Den känslan jag upplevde där och då kommer jag för alltid bära inom mig. Ren och skär lycka över semestern som varit, båtlivet generellt och min familj. Önskar jag hade kunnat frysa tiden!

Allting har en ände...

Allting har en ände…

Allting har en ände, men korven den har två. Båtsäsongen fortsätter men det blir av jobbskäl endast helger framöver. Nästa år, då åker vi ut igen. Längtar redan!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

2 svar

  1. Ove Lindenås skriver:

    Långvik på Möja har i år 40-50 nya platser vid en ponton. Detta är ett led i Sea Stop projektet. I den inre delen av hamnen är ett servicehus med vattentoaletter och dusch under uppbyggnad. Sistnämnda faciliteter skall även anordnas i den yttre delen.

  2. Jessica Sundberg skriver:

    Hej, Åh vad bra! Vi såg när de höll på att bygga det förra säsongen. Perfekt med fler båtplatser på ett sådant trevligt ställe!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.