Gästhamn Navigationssällskapet

Gästhamn Navigationssällskapet

Gästhamn Navigationssällskapet

Navis, som gästhamnen också kallas!

Navis, som gästhamnen också kallas!

Vår nästan tre veckor långa båtsemester i Stockholms skärgård hade på olika sätt planerats och förberetts flera veckor innan avfärd. Tanken var att liksom förra året göra ett första stopp i Wasahamnen. Båtplats var bokad och betald utan återbetalningsskydd men ödet ville annorlunda. På fredagen, dagen innan avfärd, gick Stäketbron sönder vilket satte käppar i hjulet för oss att ta båten in till stan. På onsdagen var bron fixad men inte en plats fanns att uppbringa i Wasahamnen. Istället bokade vi plats på gästhamn Navigationssällskapet.

Position N 59° 19,19′, O 18° 06,40′.

Gustaf svalkar sig i vattnet med Navis i bakgrunden.

Gustaf svalkar sig i vattnet med Navis i bakgrunden.

Gästhamnen är öppen från första maj till sista oktober varje år. I hamnen finns toaletter, duschar, tvättstuga samt möjlighet att tömma portabla toaletter. På bryggorna finns  el, 230 V, 10 A, och dricksvatten. För vår båt kostade en natt 400 kr inklusive el.

Vacker utsikt mot Waldemars udde.

Vacker utsikt mot Waldemars udde.

Fin utsikt mot Gröna Lund.

Fin utsikt mot Gröna Lund.

Vi har nätan bara gott att säga om Navis som det också kallas. Fint beläget ute på Djurgården, Waldemarsudde. Nära till Grönan, Skansen och city. Orkar man inte gå finns det en spårvagn som stannar precis utanför grinden. Det finns även mängder av elscooter och cyklar att hyra. Vi valde att ta taxi in till stan när vi åkte in för att äta mat och promenerade hem i den sköna, ljumma kvällen!

Trerättersmiddag på Jensens Böfhus.

Trerättersmiddag på Jensens Böfhus.

Det vi tyckte var lite dåligt med Navis var att det bara fanns två toaletter och två duschar. Blev snabbt köbildning i ”rusningstrafik”.  Det blåste också mycket ute på bryggorna och blev en hel del svall från de frekvent passerande fartygen, många väldigt stora fartyg dessutom. Men en perfekt hamn att lägga till i på väg ut i Skärgården.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *