GI-plättar med glass och sylt
Bara jag och Gustaf var hemma vid middagsdags idag (Mattias i Helsingfors, Filippa hos en kompis) så jag slängde ihop Gustafs favoritmat, pannkaka med sylt och grädde. Dock gjorde jag maten lite nyttigare genom att göra GI-plättar och till detta serverade jag lättvaniljglass och hemgjord jordgubbssylt. Det var jättegott! Gustaf till och med slickade tallriken!
GI-plättar
3 ägg
250 g keso
1 msk kallpressad rapsolja
3/4 dl dinkel fullkorn
1/3 tsk bakpulver
1/3 tsk salt
Smör till stekning
Mixa ihop alla ingredienser. Smält smöret i stekpanna och stek plättarna gyllenbruna.
1 svar
[…] och då vill man ju slå på lite extra. Så istället för fil och flingor gjorde jag plättar (GI-plättar blev det) och färsk frukt. Mycket gott och […]