GI-plättar med glass och sylt

En nyttigare variant av pannkaka med sylt och grädde

En nyttigare variant av pannkaka med sylt och grädde

Bara jag och Gustaf var hemma vid middagsdags idag (Mattias i Helsingfors, Filippa hos en kompis) så jag slängde ihop Gustafs favoritmat, pannkaka med sylt och grädde. Dock gjorde jag maten lite nyttigare genom att göra GI-plättar och till detta serverade jag lättvaniljglass och hemgjord jordgubbssylt. Det var jättegott! Gustaf till och med slickade tallriken!

GI-plättar

3 ägg
250 g keso
1 msk kallpressad rapsolja
3/4 dl dinkel fullkorn
1/3 tsk bakpulver
1/3 tsk salt
Smör till stekning

Mixa ihop alla ingredienser. Smält smöret i stekpanna och stek plättarna gyllenbruna.

Maten var så god att Gustaf till och med slickade tallriken

Maten var så god att Gustaf till och med slickade tallriken

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. november 6, 2010

    […] och då vill man ju slå på lite extra. Så istället för fil och flingor gjorde jag plättar (GI-plättar blev det) och färsk frukt. Mycket gott och […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *