Gino i Crock Pot

Gino i Crock Pot

Gino i Crock Pot

Idag har jag gjort en helt galet god gino i Crock Pot som vi njöt av efter maten. Gino är en klassisk efterrätt bestående av varm frukt som skapades i början på 90-talet. Originalreceptet är med jordgubbar, kiwi och banan som toppas med vit choklad. Men kan självklart ta vilken annan frukt och bär som helst efter säsong och smak.

Samtliga ingredienser som behövs

Samtliga ingredienser som behövs

Lägg frukten i Crock Pot

Lägg frukten i Crock Pot

Toppa med riven choklad

Toppa med riven choklad

I min variant har jag toppat ginon med mörk choklad. Ett annat tips är att toppa med både choklad och kokos. Istället för jordgubbar använde jag hallon. Alla jordgubbar var slut i affären, rätt vanligt när det precis har varit alla hjärtans dag. Att använda Crock Pot är självklart inget måste. Det tar bara ca 5-10 minuter att gratinera i ugnen. Jag tycker dock att det är smidigt med Crock Pot, blir ofta ännu bättre resultat än ugn samt att fler näringsvärden behålls. Kalasgott med en klick lättvispad grädde eller vaniljglass! Ni måste testa själva!

En riktig fullträff!

En riktig fullträff!

Gino med glass

Gino med glass

Gino, 4 port

2 bananer
2 kiwi
12 jordgubbar
100 g vit eller mörk choklad

Till servering
vaniljglass eller lättvispad grädde

Skala och skiva bananerna. Skala och skiva kiwin. Snoppa och skiva jordgubbarna. Lägg ner frukten i smord Crock Pot. Riv chokladen fint och strö över. Lägg en handduk över Crock Pot och sätt på locket. Låt gå på hög värme i 1.5 timmar. Servera genast med vaniljglass eller lättvispad grädde.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.