Gino i Crock Pot
Idag har jag gjort en helt galet god gino i Crock Pot som vi njöt av efter maten. Gino är en klassisk efterrätt bestående av varm frukt som skapades i början på 90-talet. Originalreceptet är med jordgubbar, kiwi och banan som toppas med vit choklad. Men kan självklart ta vilken annan frukt och bär som helst efter säsong och smak.
I min variant har jag toppat ginon med mörk choklad. Ett annat tips är att toppa med både choklad och kokos. Istället för jordgubbar använde jag hallon. Alla jordgubbar var slut i affären, rätt vanligt när det precis har varit alla hjärtans dag. Att använda Crock Pot är självklart inget måste. Det tar bara ca 5-10 minuter att gratinera i ugnen. Jag tycker dock att det är smidigt med Crock Pot, blir ofta ännu bättre resultat än ugn samt att fler näringsvärden behålls. Kalasgott med en klick lättvispad grädde eller vaniljglass! Ni måste testa själva!
Gino, 4 port
2 bananer
2 kiwi
12 jordgubbar
100 g vit eller mörk choklad
Till servering
vaniljglass eller lättvispad grädde
Skala och skiva bananerna. Skala och skiva kiwin. Snoppa och skiva jordgubbarna. Lägg ner frukten i smord Crock Pot. Riv chokladen fint och strö över. Lägg en handduk över Crock Pot och sätt på locket. Låt gå på hög värme i 1.5 timmar. Servera genast med vaniljglass eller lättvispad grädde.
Senaste kommentarer