Saftiga BBQ-kycklingar på grillen

Vilket väder vi har haft hela augusti. Helt magiskt! Sol och över 20-25 grader varenda dag! Man får verkligen passa på att ta vara på de härliga ljumma kvällarna och helgerna nu när man börjat jobba. Det är sol, bad och grillning som gäller! Vad gäller grillning blir det ofta en köttbit som hamnar på gallret hemma hos oss. Allt som oftast nötkött. Någon typ av grönsak läggs också på. Allt som oftast champinjoner och squash. Nu har jag fått dille på att helgrilla blomkål. Man tar bara bort blasten och lägger blomkålen hel som den är på gallret på indirekt värme under lock i ca 1 timme. Vänd då och då. När blomkålen är klar har den perfekt krisp och en fantastisk god och djup smak – testa vetja! Skiva upp och servera till en bit grillat kött och tillbehör som tex potatissallad eller matig grönsallad.

Grillad kyckling passar perfekt en varm sommardag.

Grillad kyckling passar perfekt en varm sommardag.

Kyckling på grillen!

Kyckling på grillen!

Vi blir fler och fler som lägger kyckling på grillen. Vi äter mycket kyckling hemma hos oss och det finns inte mycket som slår just grillad kyckling. Saftigt och smakrikt som bara den! Dessutom riktigt enkelt och går snabbt att tillaga då företag som Kronfågel erbjuder många färdigmarinerade och grillanpassade kycklingdelar. Efter att ha blivit kycklinginspirerad i onsdags köpte jag vid veckans storhandling en förpackning BBQ Grillmix Smoke från Kronfågel som hamnade på grillen hemma i lördags till lunch. Det är en grillmixlåda som innehåller kycklinglår, kycklingben och kycklingvingar med smaken BBQ smoke. Kycklingen blir extra krispig, saftig och god på grillen eftersom skinnet är kvar. Till detta serverade jag en köpt potatissallad och en fräsch grönsallad. En fantastiskt god och fräsch lunch gjord på ett kick. Passar perfekt en varm solig sommardag!

 

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *