Goda bakterier

I våra magar pågår en ständig kamp mellan onda och goda bakterier. Genom att äta produkter där man tillsatt goda bakterier (Lactococcer och Lactobaciller) ser man till att de goda bakterierna alltid är i majoritet. Ju fler du tillför, desto bättre. Varje dag kämpar de till magens försvar för att stärka den och hålla den i balans.

Jag har fått möjlighet att testa några av företaget Verums fil och yoghurtar. Deras produkter innehåller minst en miljard goda bakterier per deciliter. Hälsofilen innehåller till och med över 10 miljard goda bakterier per deciliter. Jag har hittills testat Verum hälsofil naturell med fetthalt på 4% (jag äter just nu inte några lättprodukter alls). Den var krämig och mild och smakade mycket bra.

Någon skillnad i magen mot vanlig fil/yoghurt märkte jag inte av. Det kan dels bero på att jag inte har några problem med magen i vanliga fall, dels på att det kanske krävs att man äter denna typ av produkt med tillsatta bakterier under längre tid. Det känns i alla fall bra att ha gjort något gott för magen genom att tillföra goda bakterier!

Har du frågor om hur man håller magen i god form? Gå då in på Verums Magcoach och ställ dina frågor!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *