Köttfärslimpa, kokt potatis och löksås

Ikväll blev det klassisk husmanskost till middag. Det var Mattias matlagningsdag och han valde att laga köttfärslimpa med kokt potatis och löksås. Kokt broccoli och lingonsylt hade vi också. Maten blev verkligen, verkligen god. Köttfärslimpan var mjuk och saftig med mycket goda smaker. Såsen var krämig och full med underbart god lök och smakade fantastiskt. Nu hade vi väldigt mycket ugnsbakade rotfrukter över som jag tog istället för potatis (en potatis tog jag i alla fall för jag älskar att mosa potatis i såser). Det passade också mycket bra till köttfärslimpan.

Appropå rester så kommer fredagskvällens middag utgöras av enbart rester. Det finns yakiniku-rester (från min utelunch med Mattias i onsdags), rester från kvällens köttfärslimpa (inklusive potatis och sås), mer ugnsbakade rotfrukter, laxpudding, pastagratäng och lite annat smått och gott i kyl och frys. Bara att välja det man vill ha!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.