Klassiska scones

Lördagsmorgonen förgyllde jag med klassiska scones till frukost. Man behöver inte göra det mer komplicerat än så. Det enkla är ofta det goda. Smör, ost och marmelad på nygräddade varma scones är RIKTIGT gott!

Jag tog ytterligare två smörgåsar (en med ägg och en med makrill) och en kopp te. Senare kompletterade jag frukosten med havregrynsgröt med äppelmos och mjölk och blandad frukt.

Scones, 4 stora kakor

8 dl vetemjöl (eller 4 dl vetemjöl och 4 dl grahamsmjöl)
1/2 tsk salt
4 tsk bakpulver
100 g smör
4 dl fil/yoghurt/mjölk

Blanda de torra ingredienserna. Finfördela smöret i mjölblandningen. Tillsätt mjölken och blanda ihop degen. Den ska vara ganska kladdig. Dela degen i 4 kakor och lägg på bakplåtspapper på plåt. Skär två skåror (som ett kors) och picka bröden. Grädda ca 15 min i ugn på 250 grader.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 44 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat just mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *