Godaste bullarna

Lättbakade, fluffiga, smaskiga och alldeles…..underbara! Mina favoritbullar just nu är vaniljkrämsfyllda vetebullar. Degen ska bara jäsa en gång och det går utmärkt att använda färdig vaniljkräm (pulvervarianten man blandar med mjölk) även om det säkert är hundra gånger godare med hemgjord vaniljkräm. Perfekta bullarna att bjuda på om man får oväntat besök och snabbt vill fixa till något. Även perfekta att ha i frysen, en liten varning bara då, det är lätt att vara där och nalla!

Vaniljkrämsfyllda vetebullar, ca 20 st

50 g jäst
2 dl kall mjölk
150 g smält smör
½ dl socker
1 ägg
8-9 dl vetemjöl

Vaniljkräm

Smält smöret och låt svalna. Blanda till vaniljkrämen eller gör din egen. Smula ner jästen i en degbunke. Häll över mjölken och lös upp degen. Tillsätt det svala smöret, socker och ägg. Rör om. Tillsätt mjölet lite i tagen till en smidig deg. Dela degen i ca 20 delar och kavla ut till rutor. På varje ruta ska man lägga på lite smör och ca en sked vaniljkräm. Vik upp hörnen över fyllningen, lägg i pappersformar och pensla bullarna med mjölk eller ägg. Låt jäsa under handduk i ca 30 min. Grädda i ugnen i ca 10 min på 225 grader.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. augusti 15, 2010

    […] Det är alltid bra att ha något på lut i frysen ifall man får oväntat besök. Idag bakade jag vaniljkrämsfyllda vetebullar. Så lätta att baka och så underbart goda. Det blir visserligen bara 20 bullar av en sats deg. […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *