Godaste bullarna
Lättbakade, fluffiga, smaskiga och alldeles…..underbara! Mina favoritbullar just nu är vaniljkrämsfyllda vetebullar. Degen ska bara jäsa en gång och det går utmärkt att använda färdig vaniljkräm (pulvervarianten man blandar med mjölk) även om det säkert är hundra gånger godare med hemgjord vaniljkräm. Perfekta bullarna att bjuda på om man får oväntat besök och snabbt vill fixa till något. Även perfekta att ha i frysen, en liten varning bara då, det är lätt att vara där och nalla!
Vaniljkrämsfyllda vetebullar, ca 20 st
50 g jäst
2 dl kall mjölk
150 g smält smör
½ dl socker
1 ägg
8-9 dl vetemjöl
Vaniljkräm
Smält smöret och låt svalna. Blanda till vaniljkrämen eller gör din egen. Smula ner jästen i en degbunke. Häll över mjölken och lös upp degen. Tillsätt det svala smöret, socker och ägg. Rör om. Tillsätt mjölet lite i tagen till en smidig deg. Dela degen i ca 20 delar och kavla ut till rutor. På varje ruta ska man lägga på lite smör och ca en sked vaniljkräm. Vik upp hörnen över fyllningen, lägg i pappersformar och pensla bullarna med mjölk eller ägg. Låt jäsa under handduk i ca 30 min. Grädda i ugnen i ca 10 min på 225 grader.
1 svar
[…] Det är alltid bra att ha något på lut i frysen ifall man får oväntat besök. Idag bakade jag vaniljkrämsfyllda vetebullar. Så lätta att baka och så underbart goda. Det blir visserligen bara 20 bullar av en sats deg. […]