Nyttiga glutenfria våfflor

Nyttiga glutenfria våfflor

Nyttiga glutenfria våfflor

Våffeldagen närmar sig med stormsteg. På söndag är det dags. Jag har beställt hem ett belgiskt våffeljärn jag hoppas hinner komma innan dess. Annars serverar jag mina magiska klassiska våfflor eller en nyttigare variant. För att fira min placering bland de tio främsta i Cisions topplista över hälsobloggar 2018 firade jag med en våffla redan idag. För att göra firandet lite nyttigare gjorde jag nyttiga glutenfria våfflor.

Dessa våfflor är inte bara supergoda och förvånansvärt frasiga. De är också fullproppade med nyttigt protein och passar därför lika bra att äta till frukost, lunch, fika eller mellis. Toppa med en klick kvarg och färska bär.

Ät och njut med gott samvete!

Ät och njut med gott samvete!

Glutenfria våfflor, 4 st

2 ägg
1.5 dl glutenfria havregryn
1.5 dl kvarg
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver

Smör eller kokosolja till gräddning

Mixa samman samtliga ingredienser. Hetta upp våffeljärnet och smörj med smör eller kokosolja. Klicka ut smeten och grädda tills våfflorna är gyllenbruna och frasiga.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.