Nyttiga glutenfria våfflor
Våffeldagen närmar sig med stormsteg. På söndag är det dags. Jag har beställt hem ett belgiskt våffeljärn jag hoppas hinner komma innan dess. Annars serverar jag mina magiska klassiska våfflor eller en nyttigare variant. För att fira min placering bland de tio främsta i Cisions topplista över hälsobloggar 2018 firade jag med en våffla redan idag. För att göra firandet lite nyttigare gjorde jag nyttiga glutenfria våfflor.
Dessa våfflor är inte bara supergoda och förvånansvärt frasiga. De är också fullproppade med nyttigt protein och passar därför lika bra att äta till frukost, lunch, fika eller mellis. Toppa med en klick kvarg och färska bär.
Glutenfria våfflor, 4 st
2 ägg
1.5 dl glutenfria havregryn
1.5 dl kvarg
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
Smör eller kokosolja till gräddning
Mixa samman samtliga ingredienser. Hetta upp våffeljärnet och smörj med smör eller kokosolja. Klicka ut smeten och grädda tills våfflorna är gyllenbruna och frasiga.
Senaste kommentarer