Chike jordnötssmör med mindre fett och kalorier

Test av Chike Jordnötssmör

Test av Chike Jordnötssmör

Blanda 2 msk pulver till 1 msk vatten.

Blanda 2 msk pulver till 1 msk vatten.

Blanda till önskad konsistens.

Blanda till önskad konsistens.

I veckan fick jag hem ett bud från det svenska hälsoföretaget Nordic Athletes. Jag fick hem olika bars, torkade frukter och ett pulvriserat jordnötssmör. Jag älskar jordnötssmör och ett av mina favoritmellanmål/snacks just nu är jordnötssmör på en skiva Finn Crisp eller riskaka, gärna toppad med skivad banan. Det pulvriserade jordnötssmöret heter Chike jordnötssmör. Det är utan konserveringsmedel, hydrerade oljor eller artificiella ingredienser. Pulvret fungerar som smaksättare i smoothies, kakor, kycklingrätter eller nyttiga recept. Den innehåller 85% mindre fettkalorier än traditionellt jordnötssmör – 2 msk traditionellt jordnötssmör innehåller 16 gram fett och 190 kalorier medan Chikes pulveriserade jordnötssmör endast innehåller 1,5 gram fett och 40 kalorier.

Jämförelse med traditionellt jordnötssmör

Jämförelse med traditionellt jordnötssmör

Idag testade jag att blanda till en omgång Chike jordnötssmör. Två matskedar pulver till en matsked vatten. Sedan är det bara att röra om till önskad konstisens. Man får vara lite försiktig med vätskan så att den inte blir för rinnig. Börja med en mindre mängd vatten och späd eftersom.

Smaken är ungefär den samma på de båda varianterna.

Smaken är ungefär den samma på de båda varianterna.

Jag tycker jag fick till en perfekt konsistens på mitt smör. Tanken var att ha det på en riskaka och då vill jag att det ska vara lätt att bre ut. Smaken var jättegod. Tyckte att det mer eller mindre smakade som traditionellt jordnötssmör. Hur gott som helst att ha på riskakan! Att det sedan innehåller färre kalorier än vanligt jordnötssmör gör att man kan njuta lite extra eller varför inte unna sig lite mer?! Tummen upp för Chike PB med andra ord!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *