Ugnsbakad lax och rotfrukter

Så var man hemma igen efter 6 härliga, vintriga dagar i Östersund och Åre. Det är underbart med vinter när det verkligen är vinter, dvs mycket snö och lagom kallt. Inte som här hemma där vintern mest är grå och slaskig. Vi har åkt längdskidor, snowracer, slalom, badat i äventyrsbad, grillat korv och bara haft underbart tillsammans hela familjen. Vi har ätit enormt massa god mat och godsaker under dessa dagar. Kort och lite mer om vad vi gjort ska jag försöka lägga ut och skriva om när det finns tid!

Det är trots allt skönt att lämna vintern uppe i norr och komma hem till våren!!! För här har verkligen våren gjort sitt intåg. All snö är borta, solen skiner, det är ca 10 grader, uteserveringarna har öppnat för säsongen, det är ljusare på kvällarna. Barnen hade sina vårkläder från Polarn på dagis för första gången idag och Filippa tog en cykeltur. Nu har vi en härlig tid framför oss. Så fort sanden är borta från vägarna åker studsmattan fram.

Nu är det tillbaka till vardagen. Ikväll blev det ugnsbakad lax och ugnsbakade rotfrukter till middag. Så underbart enkelt och gott! Och vårigt! Laxfilén kryddade jag med flingsalt, peppar, massa citronsaft och dill och den åkte in i ugnen på 200 grader i ca 15 minuter. De ugnsbakade rotfrukterna var potatis, morötter, palsternacka, kålrot och rödlök. De penslade jag med olivolja uppblandat med pressad vitlök och flingsalt och bakades i ugnen på 200 grader i ca 40 minuter.

Ugnsbakad lax med rotfrukter

Ugnsbakad lax med rotfrukter

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *