Ugnsbakad lax och rotfrukter
Så var man hemma igen efter 6 härliga, vintriga dagar i Östersund och Åre. Det är underbart med vinter när det verkligen är vinter, dvs mycket snö och lagom kallt. Inte som här hemma där vintern mest är grå och slaskig. Vi har åkt längdskidor, snowracer, slalom, badat i äventyrsbad, grillat korv och bara haft underbart tillsammans hela familjen. Vi har ätit enormt massa god mat och godsaker under dessa dagar. Kort och lite mer om vad vi gjort ska jag försöka lägga ut och skriva om när det finns tid!
Det är trots allt skönt att lämna vintern uppe i norr och komma hem till våren!!! För här har verkligen våren gjort sitt intåg. All snö är borta, solen skiner, det är ca 10 grader, uteserveringarna har öppnat för säsongen, det är ljusare på kvällarna. Barnen hade sina vårkläder från Polarn på dagis för första gången idag och Filippa tog en cykeltur. Nu har vi en härlig tid framför oss. Så fort sanden är borta från vägarna åker studsmattan fram.
Nu är det tillbaka till vardagen. Ikväll blev det ugnsbakad lax och ugnsbakade rotfrukter till middag. Så underbart enkelt och gott! Och vårigt! Laxfilén kryddade jag med flingsalt, peppar, massa citronsaft och dill och den åkte in i ugnen på 200 grader i ca 15 minuter. De ugnsbakade rotfrukterna var potatis, morötter, palsternacka, kålrot och rödlök. De penslade jag med olivolja uppblandat med pressad vitlök och flingsalt och bakades i ugnen på 200 grader i ca 40 minuter.
Senaste kommentarer