Kvällen på Junibacken

Igår var jag och barnen bjudna på VIP-visning av filmen Vem är var? som har biopremiär idag. Tillställningen ägde rum på Junibacken i Stockholm. Det började från 16:30 så jag och barnen åkte dit efter skola, dagis och jobb. Alla går vi upp tidigt på morgonen, så helt idealt var det ju inte. Vi var ganska trötta efter en lång aktiv dag.

Det var länge sedan vi var på Junibacken och lekte. Jag och Filippa hängde där mycket när jag var föräldraledig med henne och även under föräldraledigheten med Gustaf var vi där jag och barnen. Filippa älskar stället och att få leka bland alla utställningar, Gustaf är mer tillbakadragen och det tog ett tag innan han fick lust och energi att leka men även han kom igång efter en stund.

Innan filmen bjöds vi på en dignande pannkaksbuffé. Det var pannkakor så det räckte till ett helt kompani, två olika sorters sylt, grädde och tre olika glassorter. Festis, läsk och Loka att dricka. Gustaf var för trött för att äta och fick bara i sig lite glass och sylt, Filippa och jag åt med god aptit och öste på med pannkakor och grädde, sylt och glass. Min mage stod åt alla håll när jag var klar.

Efter pannkakorna var det dags för kvällens huvudnummer – filmen! Stina Wirsén, författaren och tecknaren av filmen/böckerna, och andra personer bakom filmen och Stina Wirsén-utställningen på Junibacken fanns på plats och presenterade filmen och utställningen.

Filmen består av ett antal småfilmer med olika teman. Jag tyckte filmen var gullig och trevlig och tänkvärd. Bra betyg från mig som vuxen. Gustaf såg inte många minuter av filmen. Han var trött och låg i mitt knä och vred och vände sig. Filippa var lite för gammal för att helt uppskatta filmen, men hon tyckte den var okej. Tyvärr hann vi inte se hela filmen eftersom Gustaf tjatade om att han ville gå eftersom han var så trött, men vi såg fem av de sex olika småfilmerna.

Sammanfattningsvis hade vi mycket trevligt även om det är bättre att lägga denna typ av barnaktivitet på en helg.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *