Gojibärsjuice

Varje söndag kastar jag mig över DN Söndag som jag tycker är fullproppad med intressanta reportage, texter och inte minst roliga och ofta bra recept. Igår var temat de nya ”superbären” på receptsidorna. Exempel på superbär är gojibär, inkabär, mullbär och zereshk (ett persiskt berberibär). Granatäpple räknas också som en superfrukt. Andra superbär är också de svenska tranbären, blåbär, lingon, körsbär, hallon och björnbär.

Jag testade att göra en gojibärsjuice. Det var inte den godaste juicen jag har druckit, men den var inte heller äcklig. Tror dock att jag i fortsättningen får i mig nyttigheterna genom att toppa till exempel en fruktsallad eller min gröt med torkade gojibär. Kommer även att testa några av de andra recepten framöver. Räkwoken lät god.

Gojibärsjuice, 3-4 småportioner

1 dl gojibär
5 dl vatten
Saften från 1 apelsin

Blötlägg bären i vattnet i 2 timmar eller längre. Kör bär och vatten i mixer. Blanda eventuellt i pressad apelsinjuice. Servera kallt.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 44 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat just mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

3 svar

 1. Gojibär skriver:

  Blev det tjock konsistens eller mer flytande? Lite honung eller dadlar eller nåt kanske skulle göra smaken lite sötare.

  /John

 2. admin skriver:

  Det blev en vattnig, flytande konsistens. Jag hade ju i saft från en apelsin för att göra det sötare, men det hjälpte inte. Ja kanske lite honung skulle förbättra smaken. Tror inte jag vågar försöka en gång till 🙂 Äter hellre gojibären som de är, på fil eller i fruktsallad, men någon annan får gärna testa och rapportera tillbaka!

 3. Rebecca skriver:

  Hej!
  Vi har precis köpt gojibär för att ha i gröten till vår 6-månadersbäbis. Hur mycket bär ska man ha per portion?
  Jag läste att jag ska blötlägga dem innan.
  Ska bären koka med gröten eller kokar man bort det som är nyttigt då?
  Hälsningar Rebecca

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *