Mest googlade recept

Ett av mina mest googlade recept är nattbakad högrev i Crock-Pot. Jag förstår varför. Rätten är billig, lätt att laga till och smakar gudomligt! Vi åt det till middag i torsdags och det blev inte en smula över. Köttet blir verkligen mört och smakrikt, rotfrukterna får lagom spänst och harmoniserar perfekt till köttet. Såsen blir krämig med underbara smaker från alla kryddor, grönsaker och kött. Tips är att mixa såsen med en del av rotfrukterna innan servering för att få bättre konsistens. Då kan du också dra ner på mängden grädde eller till och med bara använda mjölk. Såsen blir krämig i alla fall. Potatis eller ris och hemgjord lingonsylt och/eller osötat äppelmos och självklart grönsaker är perfekta tillbehör. Galet gott och en rätt ni bara måste testa att laga till!

Ett av mina mest googlade recept

Ett av mina mest googlade recept

Har ni ingen crock-pot fungerar det lika bra att laga till maträtten i en vanlig gryta.

Nattbakad högrev i crock-pot, 4 port

1 kg högrev (eller annat helt kött i bit)
Salt och vitpeppar
1 morot
1 palsternacka
1 purjolök
1 gul lök
½ kruka färsk timjan
2 lagerblad
3 dl rödvin

Sås:
1 ½ dl vispgrädde/mjölk
Salt och peppar
4 port kokt potatis

Gnid in högreven med salt och vitpeppar. Bryn runtom i smör i het panna. Lägg ned köttet i Crock-Pot. Skala morot, palsternacka och gul lök. Skär dessa och purjolöken i mindre bitar och lägg runt köttet. Häll på vin så att det precis täcker köttbiten. Lägg i lagerblad och lite timjan. På med locket. Ställ på låg effekt i 8 timmar.

När köttet är klart lyft ur det ur grytan, sila buljongen och koka samman med grädde eller mjölk till en god sås. Servera med kokt potatis, grönsaker och hemgjord lingonsylt.

Nattbakad högrev i gryta, 4 port

1 kg högrev (eller annat helt kött i bit)
Salt och vitpeppar
1 morot
1 palsternacka
1 purjolök
1 gul lök
½ kruka färsk timjan
2 lagerblad
3 dl rödvin

Sås:
1 ½ dl vispgrädde
Salt och peppar
4 port kokt potatis

Sätt ugnen på 90°. Gnid in högreven med salt och vitpeppar och lägg i en ugnsfast gryta. Lägg alla grönsaker i grytan, fyll på med vin och vatten så att det precis täcker köttbiten. Lägg i lagerblad och lite timjan. Ställ in i ugnen och tillaga ca 12 timmar.

När köttet är klart lyft ur det ur grytan, sila buljongen och koka samman med grädde till en god sås. Servera med kokt potatis.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *