Go’morgonbullar med saffran
Efter att ha surfat runt lite på Coops hemsida fastnade jag för Go’morgonbullar med saffran. Vi bakar ju alltid någon form av scones på lördagmornar och det här brödet passar perfekt så här i adventstider. Det blev verkligen jättegott! Vi tyckte att bullarna blev för små om man gjorde 12 st, så vi gjorde 6 st istället av satsen. Jag hade inga dinkelflingor hemma så vi tog fiberhavregryn. Vad gäller honungen eller sirapen tycker jag att det kan uteslutas, bröden blev tillräckligt söta ändå. Vi serverade bröden med smör och ost och hade kaffe, te och mjöl till. En perfekt start på lördag morgon!
Go’morgonbullar med saffran
25 g jäst
2 dl mjölk
1/2 kuvert saffran (0,25 g) + 1 msk hett vatten
1 dl russin
1 msk honung eller ljus sirap
1 msk olja eller flytande margarin
1 tsk salt
1 dl dinkelflingor
5-5,5 dl vetemjöl special
Rör ut jästen i den kalla mjölken i en bunke. Lös upp saffranet i det heta vattnet och häll i bunken. Tillsätt russin, honung eller sirap, fett, salt, flingor och mjöl. Arbeta ihop kraftigt till en smidig deg. Forma degen till en rulle, dela den i 12 bitar och rulla till bullar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Jäs dem övertäckta i kylen under natten. Ta ut bullarna på morgonen och låt dem stå i rumstemperatur medan ugnen värms. Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter.
Senaste kommentarer