Idag är en bra dag

Idag är en bra dag

Idag är en bra dag

Med posten i fredags fick jag hem en bok Nicotext bokförlag lanserar i dagarna. Boken heter Idag är en bra dag och är en bok som ska få oss att minnas dagens bästa händelser. En jättefin inbunden fylla-i-dagbok som finns att köpa på tex Akademibokhandeln, Åhléns, mfl.

Ett beskrivande förord får inleda boken

Ett beskrivande förord får inleda boken

I boken Idag är en bra dag ges vi möjlighet att skriva ner våra känslor för varje dag och minnas positiva saker som hänt under dagen. Man svarar på frågor som man annars kanske inte reflekterar över och ser dem i ett annat ljus. Det handlar om att skriva ned dagens höjdpunkter och fylla sig själv med motivation. En övning i mindfulness helt enkelt.

Exempel på hur ett uppslag kan se ut

Exempel på hur ett uppslag kan se ut

Varje uppslag är uppbyggt på samma sätt. På vänstra sidan noterar man datum och kryssar i dagens känsla man har i kroppen, tex glad, ledsen, tillfreds, frustrerad, etc. Sedan följer tre olika frågor, En är samma varje dag ”Idag är en bra dag därför att:”, två är nya. Några exempel på frågor är ”Saker jag är riktigt bra på:”, ”En plats där jag verkligen kan slappna av:”, ”En talang jag har:”, etc. Positiva, styrkande frågor som hjälper oss att fokusera på det viktiga i livet.

Dagens känsla och tre frågor

Dagens känsla och tre frågor

Väder, citat och egna anteckningar

Väder, citat och egna anteckningar

På högra sidan börjar man i att notera dagens väder. Sedan kommer ett tänkvärt och peppande citat av kända och okända personer. Helt fantastiska citat! Bara dom i sig gör boken läsvärd/värd att köpa. Några slumpmässiga citat:

Ett av bokens alla tänkvärda citat

Ett av bokens alla tänkvärda citat

Meningen med livet är att ha ett liv med mening – Robert Byrne
Oavsett om jag bär mycket make-up eller ingen alls är jag samma person inuti – Lady Gaga
Låt inte det du inte kan göra stoppa dig från att göra det du faktiskt kan göra – Anders Haglund
Gårdagen är borta och dess historia likaså, idag börjar en ny berättelse – Rumi
Planera för framtiden som om du skulle leva för evigt en lev idag som om du skulle dö imorgon – Okänd

Sedan avslutas sidan med gott om plats för egna dagboksanteckningar.

Så fort jag fick se boken kom jag och tänka på min 13-åriga dotter. Den här boken ska jag ge till henne. Den perfekta presenten! Hon har precis börjat skriva dagbok och älskar det. Dagboken är som en bästa vän för henne. Att befinna sig i gränsen mellan barn- och vuxenlivet är inte lätt och med Idag är en bra dag kan hon lära sig fokusera på det positiva i det som händer.

Idag är en bra dag passar inte bara tonåringar såklart. Jag är själv riktigt förtjust i den. Gillar man att skriva och reflektera är det den perfekta anteckningsboken. En bok som gör en glad och får en att fokusera på det positiva i livet utan att bli löjlig och överdriven. Högsta betyg från mig. Ska bli spännande att se vad dottern kommer att tycka.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *