Gott tilltugg
I helgen har vi gäster över på middag. Till huvudrätt blir det självklart grillat! Till efterrätt blir det daim- respektive chokladglass (recept kommer efter helgen).
Vi brukar alltid börja middagarna med tilltugg eller någon enklare typ av förrätt. Väljer vi tilltugg blir det oftast chips, förrätt ställer däremot till en hel del huvudbry. Det ska vara något gott men enkelt, och dessutom ska det vara lätt och snabbt att laga till.
Idag fick jag ytterligare ett bud, den här gången med den perfekta förrätten. Jag fick ett paket Prosciutto di Parma (äkta italiensk parmaskinka) och ett paket grissini. Så vi kommer bland annat att servera dessa grissini med skinkan virat omkring pinnen. Perfekt!
Prosciutto di Parma är perfekt mat nu till sommarens alla festliga tillställningar som nationaldagen, konfirmation, bröllop, student och trädgårdsfester. Den funkar som den är, serverad med goda tillbehör eller i en sallad. Det är god och nyttig sommarmat. Den innehåller mycket protein, lite kolesterol och har färre kalorier än många andra charkuterier. Besök gärna www.prosciuttodiparma.com för mer inspiration!
Senaste kommentarer