Minisemester i Waxholm

Påsken skulle vi egentligen ha spenderat i det stora äpplet, New York. Resan bokade vi redan i november och vi har verkligen sett fram emot att åka iväg. Tyvärr kom min låga vikt och kamp mot detta i vägen för våra planer.

Vi valde, på läkarens rekommendationer, att avboka resan och ta den vid ett senare tillfälle istället. Just nu ska jag helst röra på mig så lite som möjligt och åker jag till New York vill jag ju inte sitta inne på hotellet hela dagarna utan man vill flanera runt, kanske hyra cyklar och titta och shoppa. New York finns kvar och det är bättre att vi åker dit när jag är ännu starkare än vad jag är nu så att vi får ut mesta möjliga av resan och staden.

Visserligen känner jag mig otroligt stark, frisk och kry, men vikten är fortfarande låg och det är dumt att förstöra något som jag kämpat hårt för de senaste 6 veckorna.

Barnen åkte som planerat till mina svärföräldrar och Östersund över påsken trots att vi ställde in NY-resan. Jag och Mattias har därför varit helt barnfria. Ganska skönt, men man saknar barnen enormt mycket. Som kompensation för den inställda resan tog vi en mysig minisemester i Waxholm. Vi tog in på Waxholms hotell för en övernattning på påskafton. Det ingick förutom en övernattning i ett mysigt rum med sköna sängar en väldigt god påskbuffé på kvällen och frukostbuffé på morgonen.

Efter att vi checkat in på hotellet gick vi ut på ”stan” i Waxholm och flanerade omkring. Vädret var kanon, 20 grader och strålande sol.

Uteserveringarna var överfulla av solhungrande svenskar. Själva satte vi oss också ute på ett mysigt fik, tog en varsin bulle och te/kaffe.

Sen gick vi vidare till en glassaffär och tog en äkta italiensk gelato-glass.

På kvällen var det som sagt en påskbuffé som dukades upp i den mysiga matsalen på hotellet. Det fanns olika bröd, sillar, gravad och rökt lax, inkokt lax, varmrök lax, ägghalvor med rom och med räkor, rökt fisk, inlagd strömming, kyckling, skinkor, pastrami, paté, potatissallad, bönsallad, jansson, köttbullar, äggröra, korvar, potatis, såser, ostkaka med sylt och grädde, kladdkaka, chokladpudding, ostbricka med olika ostar och kex, godis, kaffe och te (och säkert massa andra goda maträtter jag glömt att räkna upp). Man gick ifrån bordet mer än mättna och belåtna!

På morgonen efter en skön natts sömn gick vi ut en liten stund för att njuta av lugnet, fågelkvitter och solen i Waxholms hamn. Sen intog vi en stärkande och god frukostbuffé i lugn och ro med varsin morgontidning som sällskap.

Efter det styrde vi kosan mot Stockholms city. Vi flanerade runt i stan, shoppade lite och sedan var det dags för nästa bufféstopp. Den här gången slog vi till på en brunch på Nordic Light hotell. Riktigt bra brunch! Det fanns bland annat Waldorfsallad, Ceasarsallad, bönsallad, skagenröra, fylld foccacia, bröd och smör, sillar, laxar av olika slag, minihamburgare, revbensspjäll, grillad kyckling, majskolvar, korvar, amerikanska pannkakor med olika siraper, potatisgratäng, ugnsbakade potatisar, såser av olika slag, frukter, ostbricka, cheesecake, muffins, kladdkaka, grädde, american cookies, godis, juice, te/kaffe, etc etc.

Sammanfattningsvis hade vi en underbar minisemester med mycket mat och mys!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *