Gratinerad fläskfilé med quinoa- och belugalinsröra

Färsk fläskfilé går ofta att hitta till en billig penning nu för tiden (eller har det alltid varit så?). På Hemköp säljer de filén för 49.90 kr kg denna vecka. Det är billigt och gör att man kan ha denna typ av kött både till vardags och fest, allt beroende på tillagning och tillbehör.

Ikväll blev det gratinerad fläskfilé och en quinoa- och belugalinsröra som tillbehör. Jag skar upp en fläskfilé och brynte köttbitarna, saltade och pepprade. Ner i en ugnssäker form. Brynte hackad purjolök, vitlök och röd paprika och la ovanpå köttet. Detta toppades med en burk creme fraiche parmesan-vitlök och lite riven ost. In i ugnen på 200 grader ca 15-20 minuter.

Kokade upp en del quinoa och en del belugalinser. Blandade samman detta med hackad röd och gul paprika och serverade ljummen till köttet.

Kompletterade med en grönsallad.

Jättegott verkligen!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *