Gratinerad fläskfilé med quinoa- och belugalinsröra
Färsk fläskfilé går ofta att hitta till en billig penning nu för tiden (eller har det alltid varit så?). På Hemköp säljer de filén för 49.90 kr kg denna vecka. Det är billigt och gör att man kan ha denna typ av kött både till vardags och fest, allt beroende på tillagning och tillbehör.
Ikväll blev det gratinerad fläskfilé och en quinoa- och belugalinsröra som tillbehör. Jag skar upp en fläskfilé och brynte köttbitarna, saltade och pepprade. Ner i en ugnssäker form. Brynte hackad purjolök, vitlök och röd paprika och la ovanpå köttet. Detta toppades med en burk creme fraiche parmesan-vitlök och lite riven ost. In i ugnen på 200 grader ca 15-20 minuter.
Kokade upp en del quinoa och en del belugalinser. Blandade samman detta med hackad röd och gul paprika och serverade ljummen till köttet.
Kompletterade med en grönsallad.
Jättegott verkligen!
Senaste kommentarer