Grillning av finkorv

Grillmiddag med finkorv!

Grillmiddag med finkorv!

Vilken underbar dag vi har haft! Här i Stockholm har vi haft nära 35 grader och strålande sol hela dagen. Tur att man fortfarande jobbar 🙂 Med tanke på vädret blev det självklart grillat till middag. Vem grillar inte en kväll som denna?! Grilldoften hänger tungt över villaområdet här hemma. Grillat är verkligen enkelt, snabbt och inte minst mycket gott!!! Jag hade köpt riktiga finkorvar med mycket hög kötthalt och massa smak. Det var lammchorizo och Stockholmare, båda med 95% kötthalt. Jag hade också en Djävulskt hot-korv från Sorunda Korv som jag smakade första gången på Korvfestivalen 2014. Till barnen grillade vi vanlig grillkorv. De gillar tyvärr inte de fina korvarna… Korvarna serverade vi med tunnbröd, pitabröd och diverse tillbehör som ketchup, senap, grillsås, hamburgerdressing, rostad lök och en grönsaksblandning bestående av morötter och kålrabbi.

Lammchorizo i tunnbröd.

Lammchorizo i tunnbröd.

Stockholmare i pitabröd.

Stockholmare i pitabröd.

Hur gott som helst! Jag smällde i mig tre och en halv korv, samtliga med bröd och tillbehör, innan magen sa stopp! Den halva korven var Djävulskt hot-varianten. Den är verkligen god, men ruggigt hot och då menar jag HOT!!! Inget för mesar! Passar mig perfekt men till och med jag nöjer mig med en halv.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *