Hej från Åland

Hej från Åland!

Hej från Åland!

Nu har det varit tyst på bloggen ett par dagar. Det är sommar och som alla säkert förstår är jag och familjen ute på en resa. Vi har blivit inbjudna av Visit Åland för att under några dagar se och uppleva ett uval av alla de guldkorn som Åland har att erbjuda familjer med barn.

Visit Åland har gett oss tips på vad som finns att göra och se och sedan har vi själva satt ihop ett program som vi följer.

Jag kommer skriva mycket mer om alla saker vi har gjort och allt gott vi har ätit men jag ville bara titta in och säga att håll ut! Snart kommer bloggen fyllas av massor av bra Ålandstips men självklart massa annat roligt också.

Vi kom till Åland med Viking Line-färjan i måndags eftermiddag. Vi checkade in på hotellet och trots storm och ösregn åkte vi sedan direkt iväg på den av barnen, och Mattis, hett efterlängtade fisketuren med Bo-Erik på fiskelyckan. Vi blev rejält blöta ända in på kroppen men vad gjorde det när jag blev familjens storfiskare?! En jättebamsegädda lyckades jag dra in. Lyckan var total!!! Gäddan kastades tillbaka i vattnet då det var vår första dag och vi hade ingenstans att göra av den. Men kul var det och vi fick alla ett minne för livet!

Vi värmde oss i hotellets sköna bastu och tog oss sedan i storm och regn ner till sjökvarteret där vi åt middag på en riktigt trevlig restaurang, Pub Niska. Hade det varit fint väder istället för som nu storm och regn hade det varit riktigt mysigt att sitta ute och njuta av utsikten mot Östersjön och alla fina fartyg som passerade förbi.

Tisdagen spenderade vi hela dagen på den nyöppnade aktivitetsparken Smartpark. Smartpark har massor av roliga aktiviteter för alla åldrar, ung som gammal, och vi hade hur roligt som helst.

Vi åkte sedan till Björnhufvud Bed & Breakfast där vi befinner oss nu. Ett otroligt hemtrevligt B&B som ligger riktigt fint till vid sjön, har världens gulligaste värdpar, riktigt mysiga och fina rum och fantastisk mat och service. Ett riktigt guldkorn man inte får missa.

Idag har vi en hektisk dag. Vi ska först till Sjöfartsmuseet och Pommern. Sedan tänkte vi oss lunch i Smakbyn. Efter det viltsafari följt av Jakt- och fiskemuseum. Övernattning på Kvarnbo B&B.

Imorgon är det sista dagen. Då hinner vi bara med en snabbis på Leklandet. Mariebad som vi också tänkt hinna med får vi skjuta på till nästa gång vi kommer till Åland, för jag lovar. Åland är en pärla i Östersjön man inte får missa att besöka och ett ställe man gärna återvänder till!

 

 

 

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *