Grymmaste kycklingrätten

Idag testade jag ett nytt recept som blev en riktig hit! Vi hade två paket kycklingfilé i frysen och förutom kyckling i god sås tycker jag ofta att mina kycklingfiléer har en tendens att bli torra och trista när jag tillagar dom. Kycklinglårfilé däremot blir alltid mört och gott. Men nu var det kycklingfiléer vi hade och som utgjorde basen till kvällens middag.

Thailändsk kyckling

Jag hittade ett recept på thailändsk kyckling som lät spännande. Jag önskar jag kom ihåg var jag hittade receptet. Tyvärr skrev jag av ingredienserna utan att skriva upp källan, men jag hoppas den som skapat det tar åt sig äran. Ingredienserna är de klassiskt thailändska och det behöver inte ens finnas en ”upphovsman” bakom heller.

Riktigt nyttigt och gott!

Hela familjen åt med mycket god aptit och det var bara superlativ kring smak och konsistens. Speciellt pastan gick det mängder av. Barnen hade kunnat äta hur mycket som helst men tillslut sa vi stopp. Själv åt både jag och Mattias två stora portioner. Lättlagat, nyttigt och fantastiskt gott! Det här kommer lagas fler gånger!!

Thailändsk kyckling, 5-6 port

3 klyftor vitlök, skalade och finhackade
1 röd chili, urkärnad och finhackad
1 lime, skal och saft
5 msk mörk sojasås
1 msk brunt farinsocker
1 msk solrosolja
1 msk sesamolja
6 kycklingfiléer
250 g äggnudlar
Sesamfrö till garnering

Rosta sesamfrön i en het panna. Gör marinaden till kycklingen. Blanda vitlök, chili, limeskal, sojasås, brunt farinsocker, solrosolja och sesamolja. Rör runt tills sockret löser sig. Tillsätt kycklingen, blanda runt och täck med plastfilm och ställ åt sidan i kylen i minst 30 minuter, gärna längre. Värm ugnen till 200 ° C. Häll kycklingen tillsammans med marinaden i en ugnsfast form och ställ in i ugnen i 20-30 minuter tills kycklingen är genomstekt. Efter halva tillagningstiden, blanda runt och slå marinaden över kycklingen.

Koka nudlarna enligt anvisningarna på paketet och låt rinna av. Ta ut formen ur ugnen och tillsätt kokta nudlar och juicen från en pressad lime. Blanda runt tills allt är täckt med sås. Strö över sesamfrön. Servera genast!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Life of Johanna skriver:

    Lät riktigt gott

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *