Nyttiga banan- och jordnötsmuffins

Nyttiga banan- och jordnötsmuffins.

Nyttiga banan- och jordnötsmuffins.

Glutenfria muffins utan tillsatt socker.

Glutenfria muffins utan tillsatt socker.

Jag har skrivit om det tidigare och senast häromdagenInstagram och bloggen – jag är förälskad i dessa galet goda nyttiga muffins jag har döpt till Glutenfria muffins utan tillsatt socker  men också kallar Bananmuffins. Försvinnande goda.

Bananmuffins med jordnötssmör - kärt barn har många namn.

Bananmuffins med jordnötssmör – kärt barn har många namn.

Ni tror väl inte jag är riktigt klok men idag bakade jag en till omgång. Dock med en liten twist. Annika som bloggar på Hälsa & Fitness gjorde en variant av dessa muffins som lät gott. Hon uteslöt dadlar men istället tillsatte hon jordnötssmör. Banan och jordnötssmör är ju en mycket god kombo så det vill jag testa.

De blev också goda även om de enligt mig och familjen inte ens är i närheten av så goda som originalet. Skulle jag baka dom igen kommer jag att blanda ut jordnötssmöret i smeten istället för att klicka i den som en klump i varje muffin. Det hade passat oss bättre. Ni väljer själva det som passar er bäst.

Bananmuffins med jordnötssmör 

Du behöver:

3 mogna bananer

4 ägg

2 dl riven kokos

2 dl kokosmjöl

2 tsk bakpulver

1 tsk vaniljpulver

Jordnötssmör att klicka i muffinsen efter smak och tycke

Gör så här: 

Sätt ugnen på 200 grader. Mixa eller mosa bananerna. Ha i resten och blanda till en smet. Häll upp i muffinsformar, blir mellan 6-12 st beroende på hur stora du gör dom. Jag fick 10 st. Klicka sen jordnötssmör i mitten av varje muffin. Så mycket du gillar, jag tog en sked i varje. In i ugnen i ca 15-20 minuter.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.