MiFú strimlor

MiFú strimlor

MiFú strimlor

*** Inlägget baseras på produktprover men samtliga ord, åsikter och bilder är mina egna och jag får inget för att skriva detta ***

Att det är en stark grön trend som råder är det ingen tvekan om. Allt fler värnar om hälsa och miljö och som ett led i detta aktivt väljer bort kött. Inte alltid, men ibland. För att inspirera och underlätta släpps fler och fler gröna kokböcker och fler och fler vegetariska produkter på marknaden. I februari 2017 lanserade Valio ett helt nytt alternativ till kött i form av MiFú. MiFú är proteinrika och fettsnåla gryn gjorda på mjölk. Nu släpps ytterligare en MiFú-produkt, MiFú strimlor. Det är ett proteinrikt och stekbart (smälter inte) matprotein i form av just strimlor.

Mifú Strimlor Naturell

Mifú Strimlor Naturell

Mifú Strimlor Paprika & chili

Mifú Strimlor Paprika & chili

MiFú strimlor kan tillagas i stekpanna, ugn eller gryta och passar speciellt bra i rätter där man vill ha något större bitar. De proteinrika strimlorna, som är laktosfria, kan användas i alla varma rätter som alternativ till kött, fågel eller fisk. Strimlorna kommer i två smaker,  Naturell samt Paprika & Chili. Produkterna finns i butik från vecka 9.

Ser precis ut som strimlad kyckling.

Ser precis ut som strimlad kyckling.

Jag fick hem ett paket av varje smak. Självklart måste strimlorna genast testas. Jag är inte så förtjust i grynen och visste inte vad jag skulle förvänta mig. Strimlorna såg precis ut som strimlor av kyckling. Luktade gott och såg ut att ha fin konsistens. Proteinhalten är 24% och fetthalten 7%. Riktigt nyttigt och bra. Till middag lagade jag till Poké Bowl med MiFú strimlor naturell. Jag följde receptet till punkt och pricka förutom att jag ersatte basmatiris med Durra-korn. Durra är ett nyttigt och naturligt glutenfritt korn som kan ersätta tex ris och couscous. Durra är mycket rik på mineraler. Smaken är mild och lite nötig.

Oerhört mört och med god smak från den karamelliserade marinaden.

Oerhört mört och med god smak från den karamelliserade marinaden.

Mifú strimlor gick jättebra att steka. Fick fin stekyta. Jag smakade på en innan jag hällde över marinaden. Saftigt och gott och liksom smälter i munnen. Ungefär som riktigt mör kyckling. När de fått steka i den karamelliserade marinaden smakade de ännu godare. Högsta betyg med andra ord!

Mifú strimlor kommer jag garanterat att köpa hem fler gånger. Och jag kommer även göra varianter på Poké Bowl. En riktigt snabb, enkelt, fräsch och supergod måltid som lätt kan anpassas efter eget tycke och smak och vad man har hemma.

Poké Bowl med MiFú strimlor Naturell

Poké Bowl med MiFú strimlor Naturell

En riktigt god och fräsch middag!

En riktigt god och fräsch middag!

Poké Bowl med MiFú strimlor Naturell, 4 port

2 paket MiFú strimlor Naturell
2 msk solrosolja
2 dl edamamebönor
3 vårlökar
2 avokados
1 dl chilimajonnäs (majonnäs med lite sriracha-chilisås)
1/2 röd färsk chili (för extra hetta)

Marinad:
1/2 dl japansk soja
3 tsk sesamolja
2 tsk sesamfrön (gärna svarta och vita)
1/2 tsk chiliflakes

Till servering: Kokt basmatiris för fyra personer

Bryn MiFú strimlor i en stekpanna med olja. Rör ihop marinaden och häll över den brynta MiFún. Låt allt bli lite karamelliserat. Skiva vårlöken och tillsätt en del av den (resten serveras färskt på toppen av poké bowlen) samt färsk hackad röd chili. Rör om. Skär avokadon i skivor eller tärna den. Lägg ris i botten av fyra skålar. Fördela MiFú strimlor, edamamebönor, vårlök och avokado över riset och ringla över chilimajonnäsen. Servera!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

2 svar

  1. Marita skriver:

    Bloggen verkar intressant. Tex det du skriver om MiFu. Men jag måste påpeka att tunn grå text är jättesvår att läsa för den som har lite synproblem. Det blir på tok för lite kontrast.

  2. Jessica Sundberg skriver:

    Det ska jag försöka tänka på! Tack för feedback!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *