Hjärtligt god efterrätt

Förra sensommaren/hösten var jag jätteduktig som var ute och plockade blåbär ute i skogen som bara ligger ett stenkast från vårt hus. Jag var ute i skogen kanske 4-5 gånger och plockade någon eller några liter åt gången. Jag fick sällan med mig något sällskap. Mamma hängde på någon gång, men varken Mattias, Filippa eller Gustaf visade något som helst intresse för att plocka blåbär. Följde de med gjorde de allt annat än plockade – framför allt Gustaf älskar att vara ute i skogen och leka, men blåbärsplockning kräver ett tålamod få i familjen besitter. Äta går dock bra! Vi har ätit upp en hel del av det jag plockade men någon liter finns faktiskt lyckligtvis kvar i frysen.

Blåbär är ett riktigt superbär, full med antioxidanter och nyttigheter. Gott är det också. Ikväll gjorde jag en god efterrätt på några av de hemplockade blåbären. Jag gjorde en blåbärspaj (halverade receptet nedan då bara jag och Mattias skulle ha) och till detta tog vi en klick glass. Paj var det länge sedan jag bakade och det var både lättbakat och mycket gott! Nu är man mätt och nöjd och laddad inför en härlig helg med familjen!

Blåbärspaj, 4 port

1/2 l blåbär
1 msk potatismjöl
ev lite strösocker

100 g vetemjöl
50 g smör
1 msk socker
1 msk vatten

Blanda snabbt ihop smör, mjöl och socker i en skål. Tillsätt vatten tills degen känns smidig. Tryck ut degen i en pajform eller portionsformar och häll i blåbären. Strö potatismjöl och över bären och ev lite socker. Grädda i 175 grader i cirka 30 minuter. Servera med en klick glass eller vispad grädde.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Låter underbart gott med paj gjord på egenplockade blåbär:-)
    Söt med hjärterot också.

    Trevlig helg & kul att du vill vara med i utlottningen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *