Fantastisk söndagsmat x 2
Oj, vilken god mat jag har ätit idag. Både till lunch och middag.
Vi börjar väl med lunchen. Lördagsmiddagen blev helt misslyckad så tyvärr fanns inga rester att tillgå. Jag var därför tvungen att laga till något till hela familjen. Det skulle vara något gott men ändå lättlagat. Valet föll på köttfärssås och spaghetti. Det blev varianten med creme fraiche paprika chili. Mums, vad gott det blev!!!
Kvällens middag var verkligen underbar. Vi började med en god förrätt. Det var Tostaditos (frasiga, lättsaltade tapasbröd) från Santa Maria toppat med Escabeche (tapastopping med tomat, majs och oliver), också från Santa Maria och en ostskiva. Riktigt gott! Rekommenderas varmt!
Till huvudrätt gjorde Mattias beer can chicken ute på kolgrillen. Han marinerade först kycklingen i en marinad gjord på bland annat olja, salt och en pepparblandning jag och Filippa köpte på en marknad i Egypten förra året. Sen fick kycklingen ligga på grillen trädd över en ölburk i ca 1 timme. Vilka fantastiska smaker kycklingen får. Och kycklingen blir fantastiskt mör och välsmakande. Till kycklingen blev det ris och en sås gjord på lättyoghurt och sweet chili sås. Broccoli och sallad till. Åh, såååååå gott! Vi längtar redan till nästa gång vi äter grillad kyckling!
Krämig köttfärssås, 6 port
800 g köttfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 morot
4 msk tomatpuré
vatten
Arla creme fraiche paprika/chili
salt, peppar, paprikapulver
Bryn köttfärsen i het panna (jag brukar inte använda något extra fett i pannan, det brukar inte behövas). Finhacka lök och riv vitlök och skalad morot. Häll ned lök, vitlök och morot i pannan och låt bryna tillsammans med köttfärsen. Krydda med salt, peppar och paprikapulver efter smak. Häll på tomatpuré och vatten och låt koka, minst 20 minuter. Jag låter min koka ca 40 minuter och behöver därför en hel del vatten. Rör om och fyll på med vatten med jämna mellanrum. När köttfärssåsen är så gott som klar, häll ned creme fraiche och låt koka ihop.
Senaste kommentarer