Höstens nyheter från Estrella

Höstens nyheter från Estrella

Höstens nyheter från Estrella

Årets skörd är lövtunna chips och Cheddar chipotle är räfflade chips

Årets skörd är lövtunna chips och Cheddar chipotle är räfflade chips

Nu i september och oktober skördas all höst- och vinterpotatis. Den har fått mogna i jorden och är tålig med ett lite hårdare skal. De läggs i kyllager så att den ska hålla och kunna njutas i matlagningen hela vintern. Av potatis kan man göra chips och chips är något jag, familjen och fredagsmysande svenskar tycker mycket om. Med nyskördad potatis blir chipsen som godast och det har chipstillverkarna förstått. Fabrikerna går varma och nyheter släpps. Höstens nyheter från Estrella är dels Årets skörd 2016 som kommer i smakerna Fyra Lökar och Kantarell, chipssmaken Cheddar Chipotle samt Sombreros Äkta Cheddar.

Årets skörd Kantarell och Årets skörd fyra lökar

Årets skörd Kantarell och Årets skörd fyra lökar

Estrellas chips Årets Skörd har funnits nu i några år och varit mycket populärt hos konsumenterna med chips på potatis när den är som bäst och med naturnära smaker. Kantarell har funnits tidigare i varianten Smörstekta kantareller och gräddfil. Åsikterna om smaken gick från högt till lågt. Lök är en klassiker som alltid fungerar i det svenska svensson-hemmen. Jag gillar att det är lövtunna chips för båda sorterna. På räfflade chips kan det lätt bli för mycket krydda på enstaka områden, på lövtunna blir fördelningen av krydda mer jämn.

Cheddar Chipotle

Cheddar Chipotle

Cheddar Chipotle är för oss som vågar oss på lite mera och gillar den extra hettan. Det är en kombination av rökt chilipeppar och cheddar som gifter sig väl i munnen. Här är det räfflade chips och det snålas inte på kryddorna! Smaken börjar med mild och god cheddar för att växla över till chipotlens chilismak med lite mer drag i. Perfekt kombo!

Estrella har annat i sortimentet än vanliga chips, tex ostbågar, hjärtan, skruvar, trianglar, ringar och sombreros. Sombreros är koner gjorda på majs och sorten Original kommer nu med smak av Äkta Cheddar. Dessa har jag inte testat ännu.

Snacksen Salta Pinnar och Micropop kommer även dom i ny tappning, med förbättrad smak och bättre råvaror. Estrella har på senare tid gått ut med flera förändringar, bland annat har de tagit bort glutamat från dipmixen. Toppen!

Nyheterna släpps i butik nu i mitten av september.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *