Sponsrat inlägg: Trenden måste vändas

Enligt statistik från Försäkringskassan utmärkte sig Sverige som ett land med stor ohälsa i början av 2000-talet. 2002 nåddes en topp vad gäller sjukskrivningarna. Då var de uppe på nästan 300 000 personer. Antalet sjönk sedan fram till 2009 men trenden är återigen stigande. Idag ligger antalet sjukskrivna på ca 200 000 personer. Sverige står återigen inför en stor utmaning. Trenden måste vändas.

Medicin

Medicin

För att vi åter ska lyckas vända trenden måste vi alla hjälpas åt – Försäkringskassan, myndigheter, arbetsgivare, hälso- och sjukvården och enskilda individer. Vi måste helt enkelt bli laget Sverige. Vi kan agera tillsammans, men även var och en för sig för att få ner sjuktalen. Jag som brinner lite extra för träning och kost vet hur stor roll det spelar för att få ner sjuktalen. Medicinsk forskning visar tydligt att fysisk aktivitet verkligen fungerar om man vill undvika att bli sjuk i framtiden, bota sjukdomar som diabetes, hjärt-kärlsjukdomar, depression samt få mer energi, sova bättre, stärka minnet och immunförsvaret.

Läkarna borde bli bättre på att skriva ut hälsa på recept. Arbetsgivarna kan också arbeta förebyggande men även underlätta att en sjukskriven person kan komma tillbaka snabbare. På många arbetsplatser får man idag träna en timme på arbetstid. Det borde fler arbetsgivare införa. Vi måste försöka få Sverige på banan igen.

Detta är ett sponsrat inlägg.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *