Höstens tuffa schema

Höstterminen är här och alla aktiviteter som följer med den i både skola, förskola och på fritiden. Från och med denna höst börjar Gustaf också med aktiviteter på fritiden.

Både Gustaf och Filippa har simträning (på olika nivåer – Gustaf är helt ny och Filippa kan simma i alla fall 25 m bröst, crawl och rygg) på söndagsmorgonen och jag är hjälptränare i Gustafs grupp. Från måndag kväll börjar Filippa sin andra termin på Funky Kidz-dansen. Från idag torsdag kväll började Gustaf på gympa hos Järfälla gymnasterna.

Man ska även hinna med att jobba och förhoppningsvis ha någon egen aktivitet också. Vi uppmuntrar barnen att röra på sig så det är bara roligt om de hittar sin grej de vill göra. Det blir till att pussla lite och eventuellt bli tvungen att klona sig själv också ifall det skulle bli för mycket 🙂

Då jag var ”tvungen” att följa med Gustaf på kvällens gympa som äger rum precis under den tiden då jag brukar laga mat överlät jag matlagningen åt Mattias. Jag föberedde dock allt redan igår. Jag hade hackat, rivit, skalat och fixat och allt låg i små burkar i kylen och väntade på att röras ihop. Dagens middag var Räkpastan från Middagsfrid och det var bara för Mattias att läsa instruktionerna som medföljde matpåsen. Maten blev väldigt fräsch och god!

 

Räkpasta med chili och sparris, 4 port

4 port pasta, ca 300 g
250 g grön sparris

2 burkar räkor, 340 g
1 röd chili
4 vitlöksklyftor
1/2 dl olivolja
salt

2 zucchini
2 msk olivolja
1-2 vitlöksklyftor
salt

1 citron
1 kruka persilja
1/2 dl olivolja

Koka upp vatten med 1 msk salt i en stor kastrull och koka pastan. Skär bort de 2 cm nedersta cm på 250 g grön sparris. Låt sparrisen koka med de 3 sista min på pastans koktid.

Sätt ugnen på 225 grader. Lägg bakplåtspapper på en ugnsplåt. Skär 2 zucchini på längden i ca 1/2 cm breda skivor och lägg på plåten. Droppa över 2 msk olivolja och krydda med salt. Pressa 1-2 vitlöksklyftor och fördela på zucchinin. Stek högt upp i ugnen i 10 min.

Kärna ur och finhacka 1 röd chili.  Hetta upp 1/2 dl olivolja i en stekpanna, pressa i 4 vitlöksklyftor och tillsätt chilin. Stek på hög värme i 1-2 min. Rör ned 2 burkar avrunna räkor (340 g) och låt dem bli varma, ca 1-2 min.

Skölj och riv skalet från 1 citron och lägg i en stor skål. Finhacka 1 kruka persilja och lägg i en liten skål.

Blanda pastan, sparrisen och räkorna med citronskalet i skålen. Tillsätt saften från 1 citron och 1/2 dl olivolja. Strö över persilja och servera med zucchinin.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.