Nyttigt portionsbröd
Jag är en riktig bröd- och smörgåsälskare! Bröd passar lika bra till frukost, mellis, lunch, middag och kvällsfika. Variationerna och möjligheterna är många. Jag ska inte sticka under stol med att jag älskar limpa, scones, Hönökaka och fluffiga frallor. Det brukar jag lyxa till med då och då men till vardagsfrukost äter jag gärna ett nyttigare bröd för att hålla blodsockerkurvan på en jämn nivå och för att stå mig längre tid på frukosten. Nu för tiden bakar jag inte eget bröd så ofta utan får förlita mig på affärernas utbud. Nu har jag testat ett nyttigt portionsbröd från Pågen, RågGrova.
Pågen RågGrova är ett portionsförpackat tudelat bröd. Det är bakat på svenska råvaror och bär därför den märkning jag skrivit om tidigare Från Sverige. Råvarorna i brödet har till och med malts i Pågens egen kvarn i Skåne. Brödet är osötat, innehåller groddade råg, rågkärnor och innehåller 85% fullkorn. Nyckelhålsmärkt!
Ett mörkt, fint bröd med synliga rågkärnor. Mustig och god rågsmak. Härligt tuggmotstånd från rågkärnorna. Lagom grov smak. Barnen verkade också gilla brödet även om de i en valsituation helt klart skulle välja sin kära limpsmörgås. Brödet är lika gott att rosta. Det blir då krispigt på utsidan och mjukt på insidan.
Det finns också en minus-sida till RågGrova. Jag gillade inte hur brödet var skuret. Överdelen var supertunn och själva bottendelen för tjock. Jag hade föredragit en jämnare tjocklek. Alternativt om brödet hade varit oskuret och man fått skära själv.
*** Produktutskick, men åsikterna är mina och familjens egna ***
Senaste kommentarer