Rester är gott

I morgon kväll ska vi ha middagsgäster. Då ska vi äta och dricka gott. Därmed lägger jag inte lika mycket krut på vår fredagsmiddag. Men god blev den ändå – mycket god till och med.

Middagen var ett hopplock av rester i frys och kyl och blev en Fried Rice. Jag använde överblivet ris, överbliven köttfärs från en taco-middag, några få rackars gröna ärtor som låg och skräpade i frysen, färska sockerärtor som började bli gamla, purjolök som började sjunga på sista versen, fyra överblivna äggvitor samt paprika och vitlök. Detta kryddades med 2-3 msk ljus soja, 1-2 msk thai chili sås, 1/2 tsk socker, sambal oelek, salt och peppar. Grönsaker till detta. Riktigt gott! Bra för plånbok och miljön också!

 

 

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 44 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat just mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *