I rättvisans namn

När Filippa tittade på våra kort från New York blev hon lite ledsen när hon tittade på bilderna från hotellfrukosten. Hon ville också äta bullar, munkar, muffins etc till frukost. Så i rättvisans namn dukade vi upp en frukost som heter duga i lördags morse. Vi hade nygräddade croissanter, choklad- och äppelmuffins, wienerbröd, olika munkar, hembakta bagels med kanelsmak, pålägg (ägg, ost, kalkon) två sorters juice, extra god yoghurt och färsk frukt. Te, kaffe och varm choklad serverades till. Lyxigt och gott!

Bagels (med kanel), 12 st

5dl vatten
25g jäst
1/2 dl sirap
(1 msk malen kanel + 1 tsk kardemumma)
2 tsk salt
1 msk matolja
13-14 dl vetemjöl special

Cirka 3 liter vatten + 4 msk socker till kokning

Värm degvattnet till 37 grader. Lös jästen i vattnet och tillsätt övriga ingredienser. Knåda i mjölet tills degen blir fast och släpper från bunkens kanter. Knåda fegen i minst 5 min. Låt degen jäsa övertäckt cirka 30 minuter.

Ta upp på mjölat bakbord och skär degen i 12 bitar.Forma varje degbit till tvåcentimeter tjocka rullar. Forma till ringar och nyp ihop skarven noga. Låt bröden jäsa på plåt till dubbel storlek i cirka 30 minuter.

Koka upp vatten och socker i en stor kastrull. Sänk ner bröden i vatten och koka cirka 2 minuterp. Tag upp med hålslev, låt eventuellt rinna av lite på ett galler och lägg tillbaka bröden på plåten.

Baka i 200-225 grader i cirka 15 minuter.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *