Nyttig semmelmuggkaka

Två semlor har jag ätit hittills i år. Jag hoppas det blir många fler. Stort älska på den! Under tiden fortsätter jag med alternativa fusk-semlor. Tidigare testade jag chia-semla. Idag gjorde jag en nyttig semmelmuggkaka som gick riktigt snabbt att tillaga. Bara att mosa ihop smeten, köra i micron i ca 1.5 minuter, lägga på hemgjord eller köpt mandelmassa och toppa nyttigheten med vispad grädde eller vaniljkvarg. Dagen till ära toppade jag med vaniljkvarg. Fräscht och gott!

Ingredienser till en semmelmuggkaka.

Ingredienser till en semmelmuggkaka.

Toppa muggkakan med mandelmassa och grädde eller vaniljkvarg.

Toppa muggkakan med mandelmassa och grädde eller vaniljkvarg.

Nyttig semmelmuggkaka.

Nyttig semmelmuggkaka.

Nyttig semmelmuggkaka, 1 port

Muggkaka:
1 ägg
1 banan
1 krm kardemumma

Mandelmassa:
1,5 dl mandel
1,5 dl vatten
1 msk agave eller honung

Topping:
Vispad grädde eller vaniljkvarg

Mosa bananen. Tillsätt ägg och kardemumma. Vispa ihop. Lägg i en mugg eller liten tallrik. Kör i micron på högsta effekt i ca 1.5 minuter.

Mixa samman ingredienserna till mandelmassan till en jämn deg. Förvara kallt.

Låt muggkakan svalna. Lägg på mandelmassa. Toppa med vispad grädde eller vaniljkvarg.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *