Nyttig semmelmuggkaka
Två semlor har jag ätit hittills i år. Jag hoppas det blir många fler. Stort älska på den! Under tiden fortsätter jag med alternativa fusk-semlor. Tidigare testade jag chia-semla. Idag gjorde jag en nyttig semmelmuggkaka som gick riktigt snabbt att tillaga. Bara att mosa ihop smeten, köra i micron i ca 1.5 minuter, lägga på hemgjord eller köpt mandelmassa och toppa nyttigheten med vispad grädde eller vaniljkvarg. Dagen till ära toppade jag med vaniljkvarg. Fräscht och gott!
Nyttig semmelmuggkaka, 1 port
Muggkaka:
1 ägg
1 banan
1 krm kardemumma
Mandelmassa:
1,5 dl mandel
1,5 dl vatten
1 msk agave eller honung
Topping:
Vispad grädde eller vaniljkvarg
Mosa bananen. Tillsätt ägg och kardemumma. Vispa ihop. Lägg i en mugg eller liten tallrik. Kör i micron på högsta effekt i ca 1.5 minuter.
Mixa samman ingredienserna till mandelmassan till en jämn deg. Förvara kallt.
Låt muggkakan svalna. Lägg på mandelmassa. Toppa med vispad grädde eller vaniljkvarg.
Senaste kommentarer