Årets briljanta idé

Kalf & Hansen vid Mariatorget - 100% bäst!!!

Kalf & Hansen vid Mariatorget – 100% bäst!!!

Kan man inte åka SJ får man besöka någon av de två restaurangerna.

Kan man inte åka SJ får man besöka någon av de två restaurangerna.

Med risk för att bli tjatig vill jag återigen slå ett slag för min favoritrestaurang Kalf & Hansen. Förutom att i dagsläget ha två restauranger levererar de också maten som serveras ombord hos SJ. Bästa kvittot på att SJ satsat på rätt kort är att vi resenärer är mätta och nöjda. Ytterligare ett kvitto fick de i förra veckan. Då tog de hem vinsten i tävlingen Fast Food Awards, kategori ”Årets briljanta idé” för samarbetet med Kalf & Hansen. Ett samarbete som inneburit att SJs resenärer fått tillgång till 100 procent ekologisk, närodlad och hälsosam mat ombord på tågen. Motivering: Idag är det självklart att bli serverad ekologisk snabbmat lagad på råvaror i säsong. Det oväntade är att det sker i tågets bistrosvagn. En eloge för ett gott samarbete med Kalf & Hansen som gagnar hela Sverige! Stort grattis säger jag!

Äntligen finns det varm mat från Kalf & Hansen ombord på SJ.

Äntligen finns det varm mat från Kalf & Hansen ombord på SJ.

Värmd och klar att äta!

Värmd och klar att äta!

Nu kan man också få varm mat från Kalf & Hansen på SJ. Tidigare fanns bara en kall måltid bestående av frikadeller med närodlade grönsaker och rotfrukter samt en tunnbrödsrulle med köttfri fyllning. Nyheten är rätten Stockholm som värms på plats. Just nu är det nötköttbullar med potatis, rödbeta och chilimajonnäs.

Det är extremt sällan som jag är ute och far runt om i Sverige med tåg. Som tur är finns Kalf & Hansens två restauranger här i stan som sagt. Och dessa besöker jag lite då och då och njuter varje gång av den goda maten. Fantastiska råvaror från fantastiska producenter, tillagad med kärlek som verkligen lyser igenom. De har massa gott på menyn och även SJs mat finns att köpa. Jag ville testa den varma nyheten så jag åkte till Mariatorget för att lägga beslag på en Stockholm. Den värmde jag sedan upp på jobbet.

Det inte bara ser gott ut, det smakar helt fantastiskt gott!

Det inte bara ser gott ut, det smakar helt fantastiskt gott!

Stora saftiga frikadeller!

Stora saftiga frikadeller!

Chilimajjo - mums!

Chilimajjo – mums!

Säger bara, missa inte! Den här sammansättningen var som gjord för just mig. Den innehöll flera av mina favoriter. Stora, saftig frikadeller med smak av kryddpeppar och smakrika potatisklyftor. Sedan till det som för mig satte guldkant på rätten – de ugnsbakade rödbetorna toppade med ost, fräsch syrlig rödlök och allt ackompanjerat av en krämig, ganska stark chilimajjo. Helt fantastiskt gott! Det enda jag kan klaga på var att såsförpackningen i princip var inbrottssäker. Extremt svårt att få upp locket men med lite våld gick det tillslut.

Petit choux-semla.

Petit choux-semla.

Annorlunda men sååå god!

Annorlunda men sååå god!

Nästa tisdag är det fettisdagen. Om ni skyndar er till Kalf & Hansen säljer de just nu också sin hett eftertraktade semla. Det är ingen klassisk semla utan en petit choux-semla. Petit choux, valnötsmassa mixad med hela citroner, karamelliserade mandlar och vaniljgrädde. Lite annorlunda, men god!

Jag vill bara förtydliga att jag som vanligt inte får ett öre för att skriva detta. Vill bara tipsa er om en av Stockholms absolut bästa matställen. Och numera hela Sveriges om vi tänker på SJs upptagningsområde!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *