Inte bara pooler

Hotellet, Sunwing Waterworld Resort Makadi Beach, vi bodde på i Egypten satsade stort på sitt vattenland med olika pooler och vattenrutschbanor. Barnen, och vi själva, älskade det!

Det var inte bara positivt att vattenlandet var så bra. Hotellet låg precis vid en helt underbar sandstrand med fantastisk snorkling. Makadi Bay är känt just för sin snorkling. Här, direkt vid strandkanten och vidare ut, fanns fantastiska korallrev, kristallklart vatten och ett rikt undervattensliv. Vattnet höll en temperatur på ca 30 grader. Vi hade sedan tidigare cyklop och snorkel-utrustning till var och en och inför den här resan införskaffade vi badskor till samtliga då korallreven som sagt var direkt in på strandkanten.

Vattenlandet var främsta orsaken till att vi inte fick med barnen särskilt många gånger ner till stranden. Sedan ogillar de att någon mystisk anledning att bli sandiga och det blir man om man är vid en sandstrand. Extremt svårt att undvika… Ett par gånger fick vi med dom ut och se de fantastiska fiskarna och korallreven. Barnen var efteråt helt lyriska och talade mycket om de stora färggranna fiskar de hade sett. Men som sagt, mer än ett par gånger blev det inte. Istället passade jag och Mattias på att snorkla på egen hand ytterligare ett par gånger då barnen var på barnpassning. Snorklingen var som sagt fantastisk. En helt otrolig upplevelse – man känner sig som ett med naturen!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

2 svar

  1. dianasdrömmar skriver:

    Åhh, vilka härliga bilder jag vill åka till solen nu tror aldrig jag har längtat så mycket…kram Diana

  2. Fröken M skriver:

    Snygging ! Jag må precis ha kommit hem, men jag är nog tamejtusan redo att packa väskan snart igen. Jag ÄLSKAR sol och bad 🙂 KRAM

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *